DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Hírösszefoglaló

Alonso óvatos, Hamilton aggódik – péntek

A spanyol közönségnek volt oka az örömre, kedvencük védi csapattársát, és azt se bánja, ha Madridba megy a nagydíj. Ez történt pénteken.

A szabadedzésekkel megkezdődött a barcelonai F1-es hétvége: Max Verstappen a kora délutáni első gyakorláson Sergio Perez előtt, míg a késő délutáni másodikon Fernando Alonsót megelőzve zárt az élen. Bár Perez nem szerepelt rosszul, az FP1-en kapott hét tized arról tanúskodik, talán kissé túl optimista volt az a nyilatkozata, miszerint megvan a tempója a kétszeres világbajnok legyőzéséhez.

A világbajnok, aki csapattársával együtt új motort kapott a hétvégére, úgy nyilatkozott, hogy megérti a Red Bull magasabb fizetésért távozó főmérnökét, s arról is beszélt, hogy akkor nagyobb az esély a riválisok felzárkózására, ha nem változnak a szabályok. A holland arról is beszélt, hogy a barcelonai pálya régi-új kialakítása élvezetesebb versenyt eredményezhet – Helmut Marko pedig arra mutatott rá, hogy ha Verstappen jelez valamit, az nem feltétlen panaszkodás.

verstappen-happy



A késő délután másodikként záró Fernando Alonsót elmondása szerint lenyűgözi a hazai közönség, de egyelőre igyekszik óvatos maradni – csapatát pedig figyelmeztette, hogy a fejlesztési versenyt elveszíthetik a közvetlen riválisokkal szemben. A spanyol kitért hozzá képest igen soványan teljesítő csapattársára, Lance Strollra is, akinél szerinte sokkal inkább a szerencse, mint a sebesség a gyengélkedés fő forrása.

A Mercedesnél nincs oka az elégedettségre sem a büntetőpontok terén Pierre Gaslyt megközelítő George Russellnek, sem a Barcelona, Hungaroring és Silverstone naptárban maradásáért kampányoló Lewis Hamiltonnak, aki elmondása szerint még abban sem biztos, hogy a Q3-ba képes lesz bejutni. A Ferrarinak egy fokkal jobban sikerült a nap, bár ők sem ott tartanak, ahol szeretnének, de legalább megérkezett a fejlesztett autó, Vasseur csapatfőnök elmondása szerint pedig egyelőre ezzel akarnak foglalkozni, és nem a versenyzőkkel.

hamilton-barcelona

A nagy fejlesztések a McLarennél még váratnak magukra, jövő hónapban érkezik a szezon legjelentősebb csomagja a csapathoz, melyben Lando Norris változatlanul és töretlenül bízik. Apropó, fejlesztések: FormulaPlusz rovatunkban azt is összefoglaltuk, melyik csapat milyen módosításokkal érkezett meg Barcelonába.

További F1-es híreink röviden: a Ferrari nagykövete szerint Lewis Hamilton nem illene a csapatba, Sebastian Vettel beszállt a vitorlássportba, a Mercedesnél Mick Schumachert méltatják, a német volt csapatfőnöke, Günther Steiner viszont egyáltalán nem méltatta a sportfelügyelőket… Ami pedig a juniorszériákat illeti: az F3-ban hazai versenyző szerezte meg a rajtelsőséget, az F2-ben pedig ismét remekelt a Ferrari juniorja

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: