DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen az élen Alonso és Hülkenberg előtt

A barcelonai 2. szabadedzés közepén érkező tűzijátékot Verstappen zárta az élen – Perez elé Alonso és Hülkenberg is odaért, és Ocon is remek teljesítményt nyújtott.

A még szabadedzéshez képest is meglepő eredményt hozó első gyakorlás után délután ötkor folytatódott a barcelonai hétvége a második szabadedzéssel, ahol meglehetősen sokan a Pirelli tesztabroncsait is feltették az autójukra. Kissé szokatlan módon az első pillanatokban megtelt a pálya, mind a húsz versenyző megkezdte a körözést, s Max Verstappen azonnal át is vette a vezetést az első menetben leggyorsabb Carlos Sainztól, amint közepesre cserélte a tesztgumikat – miközben a Ferrari spanyolja lágyon futotta meg az addigi legjobbat.

George Russell többször is a figyelem középpontjába került az első percekben: a Mercedes britje előbb a delfinezésre panaszkodott – ami egyébként minden autón tapasztalható volt ma –, majd Oscar Piastri miatt kényszerült le a pályáról a bukótérbe. A teljesítmény viszont elmaradozott, a Mercedes nemcsak nem volt partiban, hanem jó néhány másik autóval sem.

verstappen-barcelona



Amikor megkezdődött a tűzijáték, Verstappen újra visszavette a vezetést a Ferrariktól, míg mögé Alonso és Hülkenberg érkezett meg – miközben a spanyol csapattársa, Stroll csak a Williamseket tudta megelőzni. Ekkorra, a második szabadedzés felére gyakorlatilag ki is alakult a végeredmény, hiszen az utolsó szakaszban már a hosszú etapoké volt a főszerep.

Azoké a hosszú etapoké, melyek közepette Max Verstappen még azt is meg tudta mondani, hogy a telefon, melynek csengését a csapatrádióban hallotta, Helmut Markóé volt. Ez volt az utolsó szakasz legizgalmasabb mozzanata, azt viszont mindenképpen ki kell emelnünk, hogy az időeredmények meglehetősen szorosan alakultak, hiszen az első 10 helyezett öt és fél tizeden, az első 17 helyezett pedig egy másodpercen belül végzett. Alonso és Hülkenberg mellett Esteban Ocon is roppant elégedett lehet, aki mindkét mai gyakorlást az első ötben zárta.

Az edzés végeredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: