DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 28. szombat

Barcelona

Ötödször is ralikrossz-világbajnok Kristoffersson

Akárcsak a benzinmotoros éra utolsó évét, az elektromos korszak első szezonját is a svéd ász nyerte a WRX-ben. Barcelonában a nyitónapon Timmy Hansen szerezte első 2022-es győzelmét, vasárnap viszont Kristoffersson győzelemmel biztosította be a vb-címet a német szezonzáró előtt.

részletek

Sebestyén Peti: Bukás és nulla pont Barcelonában

Nehéz hétvégét teljesített a Supersport-világbajnokság katalán fordulóján a magyar motoros, akinek szombaton már az első kanyarban véget ért a futama, vasárnap pedig a 20. helyen futott be.

részletek

Kazahsztánnal bővülhet 2023-ban a MotoGP-naptár

A sajtóban megszellőztették a jövő évi menetrend előzetes tervezetét, amelyben kérdőjelesen a kazah Sokol Circuit is helyet kapott – de nem ez lenne az egyetlen újdonság a versenynaptárban.

részletek

Európai főváros jelentkezett F1-es nagydíjrendezésre

Bár a Spanyol Nagydíj szerződésével egészen 2026-ig rendelkezik Barcelona, az ország fővárosa, Madrid nyílt levélben jelezte: szívesen átvenné a futamot a katalánoktól, kész szerződést is aláírni.

részletek

Rins Nakagamit és a felügyelőket is kiosztotta

A Suzuki spanyolja zsinórban a második futamon keveredett incidensbe a japánnal, a legnagyobb kirohanást mégis inkább a felügyelők ellen intézte, akik szerinte „nincsenek a MotoGP szintjén”.

részletek

Espargaro elmondta, mit nézett be az utolsó körben

Túl korai ünnepléssel dobta el magától a Katalán GP második helyét az Aprilia spanyolja, aki bocsánatot kért csapatától. Szerinte Quartararo nem gyorsabb, hanem okosabb volt nála vasárnap.

részletek

Quartararo fölényesen nyert, Espargaro bődületeset hibázott

Hármas rajtbalesettel indult a Katalán GP, amelyet óriási előnnyel nyert meg az első kanyarban élre álló címvédő – egyetlen igazán talpon maradt vb-kihívója pedig korai ünnepléssel dobta el a második helyet.

részletek

Aleix Espargaro rajtolhat az élről Barcelonában

Bár nagy csatát hozott az időmérő edzés, végül a korábbi esélyeknek megfelelően az Aprilia versenyzője szerezte meg a pole-pozíciót a Katalán Nagydíjra. Espargaro mellől Bagnaia és Quartararo rajtolhat még az első sorból.

részletek

Kettős Aprilia-vezetéssel indult a Katalán GP

A vb-címért is harcban lévő Aleix Espargaro, valamint a csapattárs Maverick Vinales sajátította ki az első helyeket a barcelonai péntek során. Az éllovas Fabio Quartararo a top 10 végén.

részletek

Magnussen: Balszerencse volt az ütközés

A Haas dán versenyzője immár Monacóban nyilatkozva elismerte, hogy az eset visszanézését követően megváltozott a véleménye a Lewis Hamiltonnal történt barcelonai incidens kapcsán.

részletek

Nem biztos a pattogás megszűnésében a Mercedes

Barcelonában nem kínozta őket a delfinezés, de James Vowles, az F1-es alakulat stratégiai igazgatója óvatos: ez eddig egyetlen versenyhétvégéréről volt elmondható az idei hatból.

részletek

A sérült padlólemez miatt szenvedett Alexander Albon

Nem volt kibékülve az autója teljesítményével, és nagyon hamar elkoptak az abroncsok a brit-thai pilóta számára a legutóbbi futamon. A Williams végül rájött a probléma okaira.

részletek