Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 23. szombat

SpanyolNagydíj

„Hamilton győzelme mentette meg Bottast a balhétól”

Komoly pácba kerülhetett volna a Mercedesnél a finn, ha Hamilton győzelme múlt volna a csapatutasítás-incidensen. „Frusztráló, mégis emlékezni kell rá, ki adja a fizetésed” – mondja a korábbi F1-es pilóta, Jolyon Palmer.

részletek

Albers: Életemben nem láttam ilyen pocsék közvetítést

Az egykori Formula-1-es pilóta kicsit felhúzta magát a Spanyol Nagydíj televíziós közvetítésének rendezőjén. A holland úgy gondolja, sokszor nem azt mutatták, ami igazán fontos lett volna.

részletek

Ez vezetett Hamilton barcelonai taktikájához

A Mercedes vezető pályamérnöke, Andrew Shovlin elmondta, miért is döntöttek úgy, hogy a Spanyol Nagydíjon ismét eljátsszák a „Hungaroring-trükköt”. De miért lett volna veszélyes megelőzni Verstappent?

részletek

Steiner szerint Wolff a feltűnést kereste a rádiózással

„Mindenkinek félre kell állnia, amikor ők jönnek” – jegyezte meg epésen Günther Steiner, arra reagálva, hogy a Mercedes csapatfőnöke a versenyigazgatót sürgette Nyikita Mazepin lekörözése miatt.

részletek

Tudja a McLaren, hol kell javulnia a Ferrarihoz képest

Barcelonában idén először a versenyen is elmaradtak a Scuderiától, de Andreas Seidl csapatvezető szerint a szezon eddigi képe alapján egyértelmű, hogy az időmérőkön kell előrelépniük.

részletek

Podcast: Szervezetek harca Barcelonában

Lewis Hamilton a Spanyol Nagydíjon is legyőzte Max Verstappent, ám ezúttal a csapatok küzdelme került előtérbe. A Formula Podcast kiértékelte a barcelonai hétvégét, amely ismét fontos tanulságokkal szolgált.

részletek

Bottas nem tart tőle, hogy második számú lesz

Bár már négy futam után jelentős a ponthátránya vb-éllovas csapattársához, Lewis Hamiltonhoz képest, a Mercedes finn pilótája egyelőre nem hajlandó letenni idei célkitűzéseiről.

részletek

Vettel: A harmadik hely elérhetetlen

Újabb versenyt zárt pont nélkül a négyszeres F1-es világbajnok német, aki emiatt kénytelen az idei célkitűzéseket is átfogalmazni. Vettel szerint jók voltak a fejlesztések, de így is túl lassúak.

részletek

Alonso: Túl bátrak voltunk a stratégiával

Nem jött be az egykiállásos taktika a spanyolnak, aki az F1-es Spanyol Nagydíj utolsó köreiben egészen a 17. helyig csúszott vissza. Az Alpine versenyzője így is elégedett a barcelonai hétvégével.

részletek

Mazepin is letérdelt – de nem a rasszizmus miatt

Meglepetést okozott a Spanyol Nagydíjat megelőző ceremónia során, hogy a menetrendszerű rasszizmusellenes demonstráció alatt Nyikita Mazepin is azok közé tartozott, akik térdre ereszkedtek.

részletek

Sainz: Az autó jobb volt, mint az eredmény

Elégedetlen volt az F1-es Spanyol Nagydíjon elért hetedik helyezésével a Ferrari spanyolja, miután érzése szerint Barcelonában a maranellóiak versenygépe volt a legjobb a középmezőnyben.

részletek

Ezért nem hívták ki másodszor Verstappent

Helmut Marko szerint csak a szerencsében bízhattak a későbbi győztes Lewis Hamilton második kerékcseréjét követően. Marko azt is elmondta, meddig nem állnak le biztosan az idei fejlesztésekkel.

részletek
Olvastad már?