DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 5. vasárnap

SpanyolNagydíj

„Pereznek joga van kinyitni a száját”

Háromszor is csapatutasítást kapott Sergio Perez a Red Bulltól Spanyolországban, amit még ő sem nyelt le. Alex Wurz szerint elégszer bizonyította már, hogy csapatjátékos, nem kérhető számon rajta, hogy felemelte a hangját.

részletek

Nem biztos a pattogás megszűnésében a Mercedes

Barcelonában nem kínozta őket a delfinezés, de James Vowles, az F1-es alakulat stratégiai igazgatója óvatos: ez eddig egyetlen versenyhétvégéréről volt elmondható az idei hatból.

részletek

Steiner: Fejlesztésekkel pole-ban lettünk volna!

Természetesen csak viccelődött ezzel a Haas F1-es csapatfőnöke, de amellett kitartott, hogy újítások nélkül is gyorsultak Barcelonában – már csak egy tiszta versenynapra lenne végre szükségük.

részletek

Sainz: Új kihívást jelent nekem az idei Ferrari

Az F1-es Spanyol Nagydíjon újból hibázó pilóta nem tagadja: még mindig nem érzett rá teljesen az F1-75-ösre, amelyet továbbra sem tud a természetes stílusának megfelelően vezetni.

részletek

Hill: Vigyázzanak a riválisok, a Mercedes odaért

Az 1996-os világbajnok figyelmeztette az évadot legjobban kezdő csapatokat, hogy a Mercedes a spanyolországi fejlesztéseivel jelentősen előrelépett és már komolyan számolni kell Hamiltonékkal.

részletek

Ricciardo: Kemény és szomorú verseny volt

Szombaton még a Q3-ba jutott, vasárnap viszont a pontszerzés sem jött össze a McLaren F1-es ausztráljának, aki annyira lassú volt, hogy bízik benne, hogy valami elromlott az autójában.

részletek

Kiderítette a Ferrari, mi okozta Leclerc kiesését

Alapos vizsgálatnak vetette alá az F1-es Spanyol Nagydíjon biztosnak tűnő győzelmet elbukó monacói motorját a Scuderia, amely egyszerre szolgált jó és rossz hírekkel ennek kapcsán.

részletek

Spanyol Nagydíj: Valóban három kiállás volt a nyerő?

A hétvégi Spanyol Nagydíj nemcsak pilótákat állították kihívások elé, hanem a csapatok stratégiáért felelős munkatársait is. Verstappen három kiállással nyert, holott elvileg a két kerékcsere gyorsabb volt.

részletek

Nyck de Vries: Közel az F1, mégis távol?

A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon először vezethetett F1-es autót hivatalos nagydíjhétvége keretein belül a Formula-E tavalyi világbajnoka, Nyck de Vries. A Mercedes F1-es csapatának tartalékversenyzője Alex Albon helyét foglalhatta el a Williamsben a pénteki első szabadedzésen. Összesen 28 kört teljesített a Circuit de Barcelona-Catalunyán, magabiztos, hibamentes vezetést bemutatva. A holland versenyzőt már tavaly is több csapattal szóba hozták, a Williams mellett az Alfa Romeo is érdeklődött szolgálatai iránt. A szurkolók és a szakértők véleménye alapján is megérdemelne egy esélyt a királykategóriában, kérdés azonban, hogy erre valaha is sor kerül-e?

részletek

Újra vb-címről kezdtek álmodni a Mercedesnél

Toto Wolff csapatfőnök számára a korábbi évek autóit idézte a Lewis Hamilton által mutatott vasárnapi tempó – de azt ő is tudja, hogy még maradt hátrányuk a két élcsapattal szemben.

részletek

Majdnem bajba került Verstappen a rajt előtt?

Szokatlanul későn hagyta csak el a garázst a későbbi győztes az F1-es Spanyol Nagydíj startja előtt: a riválisok gyanúja a Red Bull túlhűtötte az üzemanyagot a holland autójában.

részletek

Norris: Életem egyik legnehezebb futama volt

Mandulagyulladással küzdve, legyengülve ért be nyolcadikként a barcelonai hőségben a McLaren F1-es pilótája – Andreas Seidl csapatfőnök nem is győzte dicsérni a fiatal brit küzdőszellemét.

részletek