DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat

SpanyolNagydíj

Nem érti az Aston, hova tűnt a tempója Barcelonában

Messze idei leghaloványabb hétvégéjét teljesítette az F1-es Spanyol Nagydíjon az istálló: Mike Krack szerint különösen a futam eleji lágy gumis etapon küszködtek.

részletek

Ezért nem előzte meg Alonso Strollt

Szép gesztus volt, de a bajnokság szempontjából értelmetlen, hogy a kétszeres világbajnok nem támadta csapattársát. A spanyol azzal érvel, nem akart újra kárt tenni az autóban.

részletek

„Másfél év legjobb Mercedese” – Hamilton szerint kihívók lesznek, Verstappen nem aggódik

Ha az autó gyors Barcelonában, mindenhol gyors lesz – mondja Hamilton. Előrelépett a fejlesztett W14-gyel a Mercedes.

részletek

„A negyedik helyről egészen más lett volna” – Gasly

A franciát az időmérő után büntették, a verseny elején pedig majdnem Sergio Perezzel ütközött, így közel sem olyan hétvégét zárt, mint szeretett volna.

részletek

Hamilton-szerződés, Mercedes-pénzbírság, vitás rajt – vasárnapi hírek

Max Verstappen nyerte a Spanyol Nagydíjat, de ezúttal több beszédtémát szolgáltatott a Mercedes. Az F1 mellett még hat nagy széria versenyeiről számoltunk be június 4-én.

részletek

„Tanulópénz volt neki” – Hamilton a Norris-ütközésről

Türelmesebbnek kellett volna lennie, mondja a McLaren-pilótáról Hamilton. A kárvallott arról beszél, rosszul mérte fel a helyzetet – miközben lesújtó képet festett a csapat tempójáról.

részletek

„Végig azt éreztem, hogy nem vagyok ott” – újabb gyenge hétvége Pereztől

Sergio Perez szerint meg kell nézni, hogy mi ment félre ezen a hétvégén, és dicsérte a Mercedes tempóját: szerinte ő csak Sainzcal harcolt, nem Russell-lel.

részletek

„A leggyengébb pályánk” – minden a Ferrari ellen szólt

Barcelona karakterisztikája az SF-23 gyengeségeit hangsúlyozta, ezért Sainz szerint azt sem lehet megítélni, működnek-e a fejlesztések. Leclerc pontot sem szerzett.

részletek

Hamilton hétfőn aláírhatja új szerződését a Mercedesszel?

Az F1-es Spanyol Nagydíj utáni sajtótájékoztatón ejtette el Hamilton, hogy hétfőn találkozik Toto Wolff-fal, és remélhetőleg összehoznak egy megállapodást.

részletek

Horner odaszúrt a Mercedesnek, Wolff realista

Christian Horner szerint George Russell megúszott egy büntetést, csak azért ért oda a dobogóra, és a fejlesztések ellenére 23 másodperccel verték a Mercedest.

részletek

„Úgy csinált, mintha kikényszerítettem volna” – Tsunoda kiakadt Zhoura

Ázsiai csata volt a Spanyol Nagydíj egyik történetszála: az időbüntetés miatt pontokat bukó japán szerint a kínai ellenfélnek lett volna helye befordulni.

részletek

„Jobb volt a Mercedes, de nem aggódom” – Alonso szerint az időmérő a kulcs

Alonso szerint kicsit furcsa, hogy nem volt meg a tempójuk, de nincs ok aggodalomra: ő hibázott szombaton, Kanadában igyekeznek javítani.

részletek