DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„A pilótákról később beszélünk” – Vasseur

Az autó új fejlesztéseiről még nem tud sok mindent mondani, a pilótákkal viszont nem foglalkozik addig, amíg ez a rész nincs rendben.

Az első szabadedzésen még csak Carlos Sainz kapta meg az átalakított, új Ferrarit Barcelonában, Charles Leclerc a régi autóval körözött. A két gyakorlás között megtartott csapatfőnöki sajtótájékoztatón Fred Vasseur is részt vett, akit természetesen elsősorban erről a témáról kérdeztek:

„Az első érzés jó volt, de nem volt túl sok időnk információt gyűjteni róla: intenzív, szűkös edzés volt ez, ahol a prototípus gumikat is tesztelni kellett, nem tudtunk sok kört megtenni. Meglátjuk, hogy a hétvége során hova fejlődik az egész. Ez valóban egy változtatás, de azért nem egy teljesen új autó. Tettünk egy előrelépést, kinyitottunk pár ajtót a jövőbeli fejlesztéseknek, de nem változtattuk meg teljesen az autót” – magyarázta.

Vasseur szerint a változtatással nehéz döntést hoztak meg, de szükséges volt erre az útra lépni, mert ebben a koncepcióban nagyobb lehet a fejlődési potenciál a jövőre nézve. Ezen a hétvégén előrelépést, nem nagy ugrást, de egy látható előrelépést, a filozófiaváltás kiaknázása pedig a következő hetekben kezdődhet.

 

Mi lesz a pilótákkal?

Az elmúlt időszakban felmerült a Hamilton-pletyka, Carlos Sainz későbbi Audihoz távozása, a spanyol egyébként is vitatható teljesítménye, így ismét megkérdezték Vasseurt arról, hogy elégedett-e a jelenlegi versenyzőpárosával.

„Múlt héten is megkaptam ezt a kérdést és válaszoltam is rá, de oké. Jelenleg éppen elég dolgunk van a fejlesztésekkel és az autó technikai oldalával, a pilótákról egy kicsit később fogunk beszélni.”

Ezzel a mondatával persze nem oszlatta el azokat a kételyeket, hogy nem biztosított a páros jövője... 



f1-ferrari-vasseur

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: