DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Alonso remekül kezdett, rámehet a pole-ra?

Második hellyel kezdett Barcelonában a hazai szurkolók energiájától feltüzelt Fernando Alonso, akit világbajnoki éveire emlékeztet, amit a lelátókon lát.

A hazai közönség kedvence, Fernando Alonso elégedetten zárhatta a barcelonai F1-es hétvége első napját, hiszen a nap második legjobb körével közvetlenül Max Verstappen mögött zárta a késő délutáni gyakorlást, méghozzá kevesebb mint kéttizedes hátránnyal a holland mögött. A spanyol szupersztár a gyakorlást követően Hamiltonhoz hasonlóan a mezőny szorosságára hívta fel a figyelmet:

„Úgy látom, annyira szoros minden, hogy egy-két tized különbség teljesen más helyet jelenthet a végeredményben, éppen ezért nem érdemes túl nagy jelentőséget tulajdonítani az időeredményeknek” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok. „Végigmentünk az edzés előtt eltervezett programunkon, ami remek, hiszen a gumikról is tanultunk. A pálya kicsit lassabb, mint gondoltuk, szóval még mindig lehetne időt találni, módosítani a beállításokon, de összességében egy produktív péntek volt.”

alonso-barcelona



Amikor arról kérdezték, hogy az Aston Martin fejlesztései segítették-e őt, Alonso így felelt: „Igen, igen, abszolút. Nincs olyan, hogy egy új alkatrész ne javítana a teljesítményen, ez a helyzet nálunk Bahrein óta. Elégedett vagyok a fejlesztésekkel, de majd holnap, amikor mindenki teljes teljesítmény nyújt, akkor derül ki, hol is állunk” – mondta a spanyol, akit a hazai közönsége is hajt előre:

„Úgy hallottam, hogy a lelátón látható rajongói termékek kétharmada zöld, ami csodálatos. Ez felidézi bennem 2005-öt, 2006-ot és 2007-et, amikor minden egyszínű volt. Érzem a támogatást, a különleges energiát. A rajongói fórum is csodálatos volt ma reggel. Vezetés közben nem hallom őket, de érzem, mennyire lelkesek, szóval remélhetőleg jó műsort tudunk összerakni nekik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: