DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton nem biztos a Q3-as szereplésben

Aggasztja a Mercedes mai tempója Lewis Hamiltont, aki elmondása szerint abban sem biztos, hogy bekerül majd az időmérő harmadik szakaszába.

Finoman szólva sem alakult jól a Mercedes számára a barcelonai péntek, hiszen Lewis Hamilton csupán a 11. legjobb időt autózta a késő délutáni második gyakorláson, s nem csupán az lehet aggasztó a számára, hogy hét tizedet kapott Max Verstappentől, hanem még ennél is jobban, hogy többek között Nico Hülkenbergtől és Valtteri Bottastól is elmaradt mindkét Alpine mellett. A brit nem is tagadta, hogy problémái vannak a megújított Mercedesszel:

hamilton-barcelona-3



„Nehéz első nap volt a gumikat és a kopást illetően” – mondta Hamilton a Mercedes sajtótájékoztatóján a Formula.hu tudósítójának jelenlétében. „Nagyon más volt, mint az előző hét, de a hosszú etapos tempó nem volt szörnyű, csak azon kell dolgoznunk, hogyan tudunk egy körön is minél többet kihozni az autóból.”

Bár a Mercedes Monacóban megközelítette az Aston Martint a konstruktőri bajnokságban, Spanyolországban akár pontokat is veszíthetnek a zöldek ellenében a bombaformában lévő Fernando Alonso miatt – még úgy is, hogy Lance Stroll egyelőre ismét formán kívül teljesít. Különösen igaz lehet ez akkor, ha Hamilton a mezőny második felébe kényszerül majd az időmérőn – amire jelen állás szerint a brit lát is esélyt:

hamilton-barcelona-2

„A mai tempómmal nehéz lesz bekerülnöm az első tízbe, de remélem, hogy holnapra tudunk változtatni néhány dolgon. Nagyon szoros a verseny köztünk és a középmezőny tagjai között… Az ötödik és a tizedik hely között mindannyian nagyon közel vagyunk egymáshoz, lenyűgöző látni, hogy látszólag mindenki fejlődött” – mondta a brit, aki két rivális istállót is kiemelt:

„Ha megnézzük Ocont és az Alpine-t, remekül teljesítenek, az Aston Martin pedig második a Red Bull mögött, ami igazán lenyűgöző. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk…”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: