DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso: Strollnál a szerencse hiányzik, nem a tempó

Védelmébe vette kétszeres F1-es világbajnok csapattársa az Astonnal Monacóban nullázó kanadait: a spanyol szerint Stroll csak peches eddig idén.

Miközben Fernando Alonso futószalagon szállítja a dobogókat a hatalmasat előrelépő Aston Martinnal – csak Bakuban nem végzett az első háromban –, a csapattárs Lance Stroll jóval kevésbé eredményes az AMR23-assal. A kanadai csupán 27 pontot gyűjtött eddig 2023-ban, ráadásul a legutóbbi két hétvégén egyaránt nullázott.

Emiatt Stroll a kritikák kereszttüzébe került – mi is írtunk róla, miért kezdi hátrányosan érinti a nagycsapatok közötti helyét megszilárdítani szándékozó Astont a főnök, Lawrence Stroll fiának produkciója –, Alonso azonban a Spanyol Nagydíj sajtónapján megvédte kollégáját:

f1-stroll-aston-monaco_1



„Úgy gondolom, roppant balszerencsés volt az utóbbi két nagydíjon. Ha visszamegyünk Bahreinig, ott egy kézzel vezetve is gyors volt. Dzsiddában problémája támadt a kipufogóval, amikor a Ferrarik előtt haladt az ötödik helyen. Aztán Miamiban talán túlságosan is sokat kockáztattunk a Q1-ben [azzal, hogy egyetlen szett gumit használtak – a szerk.], ez pedig kompromittálta a versenyét, ahogy Monacóban is a Lando autójáról leszakadt törmelék hatással volt a teljes hétvégéjére.”

„Természetesen ezek elérték, hogy igen könnyen kemények legyenek a címadások, de szerintem ha a teljes hétvégéket nézzük, még Monacóban is másfél tizeden belül volt a leggyorsabbhoz képest a harmadik szabadedzésen. Folyamatosan a megfelelő visszajelzéseket, információkat adja a stratégiáról és mindenről. Szóval nagyon remélem, hogy kicsit több szerencséje lesz, mert szerintem egyáltalán nem hiányzik a tempója” – vélekedett Alonso a Formula.hu virtuális jelenlétében nyilatkozva.

Maga Stroll következőképp nyilatkozott az elmúlt nagydíjak történései kapcsán Barcelonában: „Ilyen a szerencse, előfordul ilyesmi a versenysportban, hogy kemény hétvégéink vannak. Dzsiddában kiestünk, és szerintem múlt hétvégén is erősek voltunk, csak aztán egy sérülés a Q2-ben meggátolt minket az erős pontszerzésben másnap, mert Monacóban igazából minden a szombatról szól. Úgyhogy ez van. Vannak jó és rossz hétvégék. Mint minden alkalommal, most is úgy érkeztem erre a hétvégére, hogy próbálok mindent kihozni belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: