DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Jobban lehet előzni Barcelonában az eddiginél

A mindkét szabadedzést élen záró Max Verstappen szerint a barcelonai pálya előnyére változott – ha igaza van, akciódús futamra számíthatunk a hétvégén.

Max Verstappen mindkét szabadedzést az élen zárta a Spanyol Nagydíj péntekjén, ráadásul késő délután minden idők leggyorsabb körét teljesítette a barcelonai pályán, így a világbajnoki éllovas természetesen roppant elégedetten nyilatkozott a második gyakorlást követően: „Remek napunk volt, az autó jó tartományban működött, és persze itt-ott még néhány dolgot finomhangolnunk kell, mindenesetre a rövid és a hosszú etapok is jónak tűntek.”

verstappen-happy



„Az utolsó két kanyar jobb lett így, élvezetesebb így vezetni, hiszen az F1-es autókkal sokkal jobb gyorsan menni” – folytatta a kétszeres világbajnok. „Megpróbáltam néhány autó mögött haladni, és úgy tűnt, hogy rendben van, kellemesen meglepődtem az előzési lehetőségeken. Még meg kell néznem az adatokat és össze kell hasonlítani más autókkal, de a mai egy jó nap volt.”

verstappen-barcelona

A holland csapattársa, a Monacóban karrierje egyik legrosszabb hétvégéjét teljesítő Sergio Perez egyik edzés után sem lett igazán boldog, hiszen az elsőn ugyan közvetlenül csapattársa mögött zárt, de több mint hét tizedet kapott tőle, míg a másodikon közelebb volt ugyan, de csak negyedik lett, hiszen Alonso és Hülkenberg is beférkőzött közé és Verstappen közé.

„Mindig sok dolgot próbálunk ki Barcelonában, hiszen ez a legreprezentatívabb pálya, ahova ellátogatunk a szezon során” – nyilatkozta a mexikói. „Az utolsó két kanyar új változata nagyon kemény a nyakunknak, persze ez egy rövid nap volt, így szerintem vasárnap jobban érezzük majd. Trükkös lehet az izmok számára.”

„A mai nap jó volt, sok információt tudunk holnapra átnézni, összességében szerintem sok pozitívumot vihetünk magunkkal, de a kvalira egy fokozattal magasabbra kell kapcsolnunk, és meg kell értenünk az abroncsok működését a hosszú etapon, hiszen a gumikopás kulcsfontosságú lesz vasárnap.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: