DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
Hírösszefoglaló

Utórengések – hétfői F1-es hírek és sztorik

Wolff majdnem tönkretette Russell győzelmét, Hamilton kritizálja önmagát, jobban be kellene tartatni a szabályokat, Alonso gyűjti a büntetőpontokat – a hétfői nap hírei és sztorijai.

Természetesen hétfőn is a Verstappen és Norris közötti ütközéssel, illetve George Russell karrierje második futamgyőzelmével záruló Osztrák Nagydíj dominálta az F1-es „közbeszédet”, így napi hírösszefoglalónk középpontjában is a spielbergi események állnak.

norris-austria-defekt-dppi



A csattanással kapcsolatban megszólaltak mindkét érintett istálló kulcsfigurái: Helmut Marko szerint mindkét versenyző indokolatlanul kemény volt, s azt is elismerte, hogy csapatszinten sem kezelték jól a szituációt, míg Andrea Stella McLaren-főnök arról beszélt, hogy új szabályokra ugyan nincs szükség, de a meglévőket szigorúbban kellene betartatni.

Volt egy olyan csapat is, mely kifejezetten jól járt a történtekkel, természetesen a Mercedes, s az ő első emberük, Toto Wolff szintén megszólalt az esettel kapcsolatban: az osztrák sportvezető szerint tévúton jár, aki arról beszél, hogy a 2021-es Hamilton–Verstappen párharc rossz kezelése vezetett a spielbergi balesethez.

verstappen-austria-defekt-dppi

Wolffról az is kiderült, hogy ő maga sodorta veszélybe Russell győzelmét, amikor a két éllovas ütközését látva olyan vehemenciával kiabált a rádióba, hogy a brit majdnem balesetet szenvedett. A kétszeres futamgyőztes csapattársa, Lewis Hamilton viszont saját maga tette tönkre a versenyét, legalábbis saját bevallása szerint, ugyanis nemes egyszerűséggel „szarként” értékelte teljesítményét – ráadásul autója meg is sérült a verseny elején.

Az Osztrák Nagydíj két további történetszáláról is írtunk ma, bemutattuk, hogyan tudott túljárni Sergio Perez eszén Nico Hülkenberg az utolsó körben, és arról is beszámoltunk, hogy Fernando Alonso már nyolc büntetőpontnál jár a Zhouval történt ütközése nyomán – a hétvégére előretekintve pedig az derült ki, hogy Logan Sargeant autóját az első brit szabadedzésen Franco Colapinto foglalhatja el.

colapinto-f1-1

FormulaPlusz rovatunkban természetesen szintén az Osztrák Nagydíj volt a téma: összefoglaltuk a hétvége öt legfontosabb tanulságát, valamint összeszedtünk rengeteg statisztikai érdekességet a futamot illetően – ide kattintva pedig azt is meg lehet tekinteni, hány pontot szereztek a versenyzők az idei sprinteken összeadva.

A Pitwall legújabb adásában is kitértünk a spielbergi futamra, de az elmúlt hét sok más izgalmas sztoriját is átbeszéltük hétfő esti hírháttérműsorunkban:

Az F1-en kívüli motorsportélet legérdekesebb híre félig-meddig szintén a száguldó cirkuszhoz kötődik, ugyanis felmerült a pletyka, miszerint Lewis Hamilton megvásárolhatja a Gresini MotoGP-alakulatát – akik épp ma erősítették meg, hogy Alex Marquez testvére távozása után is marad a csapatnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: