DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

„Elég sz*r voltam” – Hamilton önkritikus

Kendőzetlen őszinteséggel és önkritikával értékelte az Osztrák Nagydíjat Lewis Hamilton, aki gratulált George Russell sikeréhez.

Rettenetesen önkritikusan értékelte az Osztrák Nagydíjat Lewis Hamilton: a hétszeres világbajnok végül negyedik lett, de több hibát is elkövetett, a tempója sem volt elég jó, és bár sportszerűen gratulált csapattársa, George Russell sikeréhez, de továbbra is érződik rajta, hogy ő ezzel az autóval ilyen teljesítményekre nem képes.

„Hogy hogyan értékelném a futamot? Elég sokkolónak. De nagyon boldog vagyok a csapat miatt, mindenki nagyon keményen dolgozott egy ilyen eredményét. Óriási gratuláció a csapatnak és George-nak, nagyon megérdemelt siker ez” – fogalmazott Hamilton, majd a részletező kérdésre elmondta, hogy mi volt a probléma:

f1-hamilton-mercedes_7



„Én, elég sz*r voltam egész hétvégén. Nem azért, mert ne próbálkoztam volna, egyszerűen csak simán lassú voltam” – mondta a brit.

„Nem igazán tudom, hogy mi történt, miért volt ilyen a tempó, az egyes kanyarban kicsit megsérült az autóm, a padlólemezem szétesett. De sok pontot szereztünk” – tette hozzá.

Ami pedig a Mercedes futamok óta tartó fejlődését illeti, szintén kendőzetlenül fogalmazott:

„Számomra nincs nagy változás. De látható, hogy George nagyon jól teszi a dolgát, már nyert is egy futamot, ami óriási dolog.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: