DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

Így járt túl Perez eszén Hülkenberg az utolsó körben

A legvégén a mexikói a Haas elé került, a német azonban visszaelőzte a Red Bullt az F1-es Osztrák Nagydíjon. Komatsu szóhoz sem jut az eredménytől.

A Haas volt az egyik hőse a vasárnapi Formula-1-es Osztrák Nagydíjnak, hiszen Nico Hülkenberg hatodik és Kevin Magnussen nyolcadik helyezése révén kettős pontszerzésnek örülhettek, ráadásul nem kevesebb, mint tizenkét világbajnoki egységet jelentett az amerikai istálló számára ez az eredmény, amivel stabilizálták a konstruktőri hetedik helyüket.

Az igazán „nagy szám” azonban az volt, hogy Hülkenberg ráadásul a hajrában frissebb közepes abroncsokon érkező Sergio Perezt is maga mögött tartotta – még ha a mexikói autója meg is sérült az első körben az Oscar Piastrival történt találkozó során. Méghozzá mint utólag kiderült, nem is akárhogyan tartotta maga mögött Hülkenberg Perezt!

f1-hulkenberg-haas-spielberg-1



A közvetítésben ugyan nem mutatták, de Hülkenberg rontott az utolsó előtti kör végén a célegyenes kigyorsításán, ráment a kavicságyra, amitől megbicsaklott az autója, így a mexikói teljesen ráesett. A Red Bull aztán elment mellette a 3-as kanyar előtt, ám mivel így a német nyithatta a DRS-t a következő egyenesben, visszaelőzte őt Hülkenberg, Perez pedig már hiába próbált kemény féktávot venni a 4-esnél.

Hülkenberg a leintést követően elmondta: szándékosan hagyta, hogy Perez megelőzze az első egyenesben. „Különösen a végén rendkívül intenzívvé vált. De szerintem intenzív volt a csata az élen is Max és Lando között – szóval mindenhol zajlottak az események!” – értékelt a boldog német az F1 TV-nek.

„Nagyon keményen nyomtam, hogy Checót magam mögött tartsam, de az utolsó két körre nagyjából megadták magukat a gumik. Majdnem teljesen elment az autó a 10-es kanyarból kijövet, a sóderágyat is érintettem és volt egy hatalmas megbicsaklásom.”

„A 3-as kanyarba menet hagytam, hogy elém kerüljön, hogy lehessen DRS-em a következő egyenesben, aminek köszönhetően nyilván vissza is előztem. Szerencsére ez volt az utolsó kör, még egy kört már nem éltem volna túl.”

f1-hulkenberg-haas-spielberg-2

„Nagyon boldog vagyok. Kettős pontszerzés a csapat számára, méghozzá elég sok ponttal. Nem számítottam erre – persze egy autó ki is esett vagy valami, de így is nagyszerű csapatteljesítmény volt ez ma és a hétvégén. Szerintem mostanra bebizonyosodott, hogy mindenféle pályán ott vagyunk a középmezőnyben. Versenyképesek vagyunk, bárkivel felvesszük a harcot” – összegzett Hülkenberg.

 

Komatsu szóhoz sem jut

A Haas szezon elején kinevezett F1-es csapatfőnöke, Ayao Komatsu a spielbergi dupla pontszerzés után nem is győzte dicsérni a teljes istállót: „Egyszerűen csak nagyon örülök mindenkinek a csapatban. Olykor balszerencsések vagyunk, de ma tökéletesen kiviteleztük a versenyt.”

„Nico és Kevin remekül vezetett, jók voltak a kerékcserék, minden nagyszerű volt. Nem jutok szóhoz, nagyon boldog vagyok, és az, hogy Nico erőből legyőzte Perezt, az szerintem nagyon komoly fegyvertény” – idézi Komatsut a RaceFans.net portál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: