DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

„Megsérült az oldaldobozom, amikor összeértünk” – Perez ezért nem tudott felzárkózni

A mexikói szerint sikerült jól rajtolnia, ám a Piastrival való összeérés tönkretette a futamát – Hülkenberg ellen pedig ő hibázott, így nem tudott megfelelően kigyorsítani a Haas pilótájával szemben.

A hetedik helyen zárta az Osztrák Nagydíjat a Red Bull mexikói versenyzője: Sergio Perez a szombati időmérőn a nyolcadik helyre kvalifikálta magát, majd a futam első kanyarjaiban zajló Oscar Piastri elleni csatájában megsérült az autója. Ezt követően Perez szerint az egész versenye küzdelmes volt, hiszen az RB20-as instabillá vált, amin már nem tudtak javítani. A Formula.hu helyszíni jelenlétében így értékelte futmát:

„Megsérült az oldaldobozom, amikor Piastrival összeértünk a négyes kanyarban. Sajnálatos volt, hiszen jól sikerült a rajt, ám az incidenst követően pengeélen táncoltam – sehogyan sem tudtunk javítani rajta, az egyensúly teljesen tönkrement. A bokszutcában is volt egy hibázás, mert túlléptem a sebességet… Összességében, nem sikerült remekül ez a futam, de az eleje bizakodásra ad okot.”

A Haas elleni csata



Az öt másodperces büntetés letöltése alatt Perez elé került a két Haas, ám csak Kevin Magnussent sikerült visszaelőznie – Nico Hülkenberg a mexikói előtt, a hatodik helyen ért célba. A német elleni támadásairól így fogalmazott Perez: „Az utolsó kanyarban belehibáztam, ezért nem tudtam megelőzni. Kemény volt a futam vége számomra, megpróbáltam elmenni mellette, de nem volt elég tapadásom a hármas fordulóból kifelé.”

A gyenge hétvége okai

Amikor arról kérdezték a mexikóit, hogy mi volt az oka futamtól függetlenül is gyengélkedőbb hétvégéjének, így felelt: „Van néhány dolog, amit alaposan ki kell vizsgálnunk. Az időmérőn túl sok időbe telt, mire megtaláltam a megfelelő beállításokat az autó egyensúlyára, majd az abroncsok is nagyon hamar elkoptak. Voltak pozitív dolgaink is a hétvégén, melyeket sikerült megmutatnunk – úgy érzem, a futamon is jobb lett volna a tempónk, ha nincs az összeérés.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: