DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 2. kedd
F1

Piastri: Kicsit csalódott vagyok, de versenyben vagyunk

A másodikként célba érő Piastrit a futam végkimenetele miatt még inkább frusztrálja a tegnapi rajtbüntetése, ám bizakodó a McLaren rendkívül erős versenytempóját látva.

A rajtbüntetésének köszönhetően a hetedik helyről indult, végül a pódium második fokán zárta az Osztrák Nagydíjat Oscar Piastri. A fiatal ausztrál egy trükkös rajtot követően Charles Leclerc Ferrarijával is összeért, majd miközben Sergio Perezzel csatázott, lesodródott a sóderágyba – azonban a monacói egy korai orrkúpcsere miatt kiesett az élmezőnyből, a hetedik körben pedig egy látványos manőverrel megelőzte a mexikói Red Bullját a McLaren pilótája.



Piastri ezután sokáig a negyedik helyen haladt, ám az elsőségért csatázó Lando Norris és Max Verstappen összeakadását kihasználva a második helyre lépett előre, így a futamot megnyerő George Russell mögött ért célba. A leintést követően így értékelt az ausztrál:

„Nagyon sok ’mi lett volna, ha’ történt ezen a hétvégén, főleg a tegnapi büntetés miatt. Közel jártam egy győzelemhez, ami egy kicsit bánt – azonban ez egy remek pontszerzés a csapatnak, a verseny második fele pedig rendkívül erős volt tempó szempontjából. Örülök egy újabb dobogónak, azonban kicsit csalódott vagyok, hogy nem első helyezés lett belőle.”

Amikor arról kérdezték, mire számít a silverstone-i hétvégén, így fogalmazott: „Tavaly is szép emlékeket gyűjtöttem onnan, remélem, most is az élen leszünk. Attól függetlenül, hogy mi lett Lando és Max csatájának a vége, elég egyenlőnek tűnt a teljesítmény a mezőny legelején, így egyértelműen versenyben vagyunk. Mindig élvezetes azon a pályán vezetni, és a csapatunk hazai futama, így kíváncsian várom a következő versenyhétvégét.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: