DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 3. szerda
F1

Wolff szerint nem 2021 vezetett az ütközéshez

Verstappen és Norris spielbergi ütközése nyomán többen szóba hozták a Hamilton és a holland közötti 2021-es csörtéket – Toto Wolff szerint értelmetlenül.

Max Verstappen és Lando Norris balesetével kapcsolatban, mely utóbbit kiejtette a versenyből, a győzelmet pedig George Russell kezére játszotta, a McLaren F1-es csapatfőnöke, Andrea Stella tegnap úgy nyilatkozott, hogy azért is enged meg magának ilyen húzásokat Verstappen, mert a 2021-ben Lewis Hamilton ellen vívott bajnoki hadjárata után nem szankcionálták keményebben az ilyesmit.

„Van egy probléma a háttérben, mégpedig az, hogy ha az ilyesmit nem kezeled őszintén, akkor újra meg fognak történni. Ma megtörtént, mert a múltban nem kezelték megfelelően őket, amikor Lewisszal harcolt, és voltak esetek, melyeket keményebben kellett volna büntetni” – mondta még vasárnap az olasz szakvezető.

verstappen-austria-defekt-dppi



A nyilatkozatra reagált a 2021-es bajnoki küzdelem egyik kulcsfigurája, Toto Wolff is, aki természetesen óvatosan fogalmazott, hiszen jelenleg azon ügyködik, hogy átcsábítsa a hollandot a Mercedeshez: „Nem hiszem, hogy ez vonható le következtetésként. Ez már nagyon rég volt” – mondta Wolff, s elkerülte, hogy meg kelljen neveznie a felelőst az incidensért:

„A tangóhoz ketten kellenek. Őszintén szólva nem figyeltem Lando és Max versenyét, nem láttam, hogyan alakult ki ez az egész. Előbb meg kell néznem, mielőtt véleményt mondanék, de nem hiszem, hogy a 2024-es eseményekhez sok köze lenne annak, hogy 2021-et nem sikerült jól menedzselni” – fejtette ki az osztrák csapatfőnök, aki örül a győzelemnek, de tudja, hogy még nem tartanak ott, ahol kellene:

norris-austria-defekt-dppi

„Jelenleg csak úgy tudunk nyerni, ha ketten összeütköznek az élen. Azt hiszem, továbbra is önvizsgálatra van szükségünk, hogy meg tudjuk mondani, mit kell tennünk azért, hogy olyan autónk legyen, amellyel képesek leszünk ezzel a kettővel versenyezni az élen, ráadásul minél rendszeresebben.”

Wolff ezúttal sem mulasztotta el egyértelműsíteni, hogy szeretné megszerezni Verstappent, de azt is aláhúzta, hogy ebben a pillanatban ő sem döntene az átigazolás mellett a holland helyében: „Ez az a pillanat, amikor azt mondhatjuk, hogy biztonságos kikötő, úticél lehetünk majd a legjobb versenyzők, köztük Max számára. De még nem tartunk ott, szóval én még... az ő helyében én még csak nem is gondolkodnék egy ilyen lépésen... egyelőre.”

wolff-2024-2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: