DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
Hírösszefoglaló

Öröm, bánat, kiesés, meglepetés – szombati F1-es hírek

A Ferrari sikerét és a Red Bull betlijét hozó időmérő után számos érdekes nyilatkozat hangzott el, de van újabb Massa-sztori is: ezek voltak a szombat F1-es hírei.

 

Természetesen a nap legfontosabb eseménye a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése volt, ahol Carlos Sainz sorozatban második pole-pozícióját szerezte. A kvalifikáció összefoglalója itt, percről-percre tudósítása itt, eredménye pedig itt olvasható – aki pedig a szintén Sainz elsőségével záruló 3. szabadedzésre kíváncsi, ők ide, ide, illetve ide kattintva találják meg ugyanezeket.

ferrari-singapore



A pole-t szerző spanyol versenyző elsősorban a Mercedestől tart holnap, míg csapattársa, Charles Leclerc nem számított ilyen jó eredményre csapatától – az időmérő utáni sajtótájékoztatón pedig arról beszéltek, hogy csapatutasítás is elképzelhető, ha arról van szó, hogy megnyeri-e a Scuderia a futamot.

Sainz egyébként még az időmérő előtt úgy nyilatkozott, hogy (akkor még csak vélelmezett) egykörös gyengélkedésük ellenére versenytempóban most is a Red Bull a legjobb, FormulaPlusz rovatunkban pedig még délelőtt arról elmélkedtünk, hogy tényleg le lehet-e győzni a Bikákat Szingapúrban – ez a cikk ide kattintva olvasható.

sainz-pole-singapore

A két Ferrari közül induló George Russell a Mercedes stratégiai előnyéről beszélt az időmérőt követően, míg Lewis Hamilton az elhibázott beállításokat fájlalta, egyúttal kifejezte reményét, hogy csapattársa megnyeri a Szingapúri Nagydíjat.

A nap negatív szenzációja a három ügyben beidézett, majd két megrovást is begyűjtő Max Verstappen kiesése volt, akinek egyszerűen semmi nem akart összejönni ezen a napon, míg a szintén Q2-ben búcsúzó csapattársa, Sergio Perez elmondása szerint már pár ponttal is elégedett lenne.

perez-singapore-1

Verstappen egyébként mindössze hét ezreddel maradt le a Q3-ról, ennyivel tudta őt megelőzni a harmadik hétvégéjét teljesítő Liam Lawson, aki ennek ellenére sem teljesen elégedett az időmérőjével – és egy vicces sztorit is elárult arról, hogyan felejtett el szólni saját csapatának arról, hogy debütálni fog az F1-ben.

Lando Norris a negyedik helyen zárta az időmérőt, amivel a maga részéről elégedett ugyan, de nem biztos abban, hogy a versenyen is meg tudja tartani ezt a helyet – és nagyon hasonlóan értékelt az egyaránt a legjobb tíz közül rajtoló két Haas-pilóta, Hülkenberg és Magnussen is.

lawson-singapore

Fernando Alonso viszont csalódott, hiszen kihagyott lehetőségnek érzi, hogy a Red Bull gyengélkedése ellenére sem tudtak az élmezőnybe, vagy egyenesen a pole-ba kerülni, de még így is sokkal jobban járt, mint a hatalmasat bukó Lance Stroll, aki szerencséjére megúszta sérülések nélkül a balesetet.

Természetesen ma sem maradhattunk Massa-sztori nélkül: ezúttal Helmut Marko adott hangot véleményének az ügyben, aki támogatja a brazil ügyét, és egyúttal Lewis Hamiltonnak is odaszólt – és arról is ma írhattunk, hogyan szavazta le négy csapat a DRS-zóna létesítését az új szingapúri egyenesben.

hamilton-singapore-1

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: