DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Perez pár ponttal is beéri, a dobogó kizárt

A második nap után is úgy tűnik, hogy a szingapúri lett a Red Bull F1-es csapatának idei legnehezebb F1-es hétvégéje: Sergio Perez úgy érzi, pár ponttal elégedett lenne.

Max Verstappenhez hasonlóan csapattársa, Sergio Perez sem jutott be a Q3-ba, így a Red Bull számára a 2018-as Orosz Nagydíj óta először idő előtt véget ért egy F1-es időmérő edzés. A mexikói versenyző kiesését Q2 végi megpördülése pecsételte meg, de a bajok nem itt kezdődtek:

perez-singapore-1



„Nagyon nehéz volt, sokat babráltunk az autóval, és bár az egyensúly az első edzésen még rendben volt, a második már nagyon nehéz volt számunkra. Azóta pedig egyre keményebb volt minden, hiába változtattunk ezen vagy azon, úgy tűnt, semmi nem javít az egyensúlyon” – mondta Perez, majd felidézte megpördülését is, melyen mások is rajtavesztettek a sárga zászló miatt:

„Még többet rontott a helyzeten, hogy nem tudtam lefutni az utolsó kísérletet. A motor nagyon alulteljesített, aztán rúgott egy nagyon keményet, én pedig elveszítettem az irányítást. Pedig szerintem a Q3 elérhető lett volna.”

perez-singapore-2

Amikor arról kérdezték, hogy a dobogó elérhetetlene számára, Perez így felelt: „Egyértelműen. Szerintem ha pár pontot szerzünk, azzal már elégedett leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: