DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Leclerc: Egy kevés hiányzott

Monza után a Szingapúri Nagydíj kvalifikációján is be kellett érnie a harmadik rajtkockával Charles Leclerc-nek, aki nem számított ilyen jó teljesítményre csapatától.

A Ferrari az egész időmérő alatt erősnek tűnt, az istálló két pilótája közül viszont kiemelkedett Carlos Sainz, aki alatt végig jobban feküdt az autó, mint csapattársa alatt. George Russell is remekelt a Mercedesben, így a monacói pilótának csupán a második sor jutott a szingapúri éjszakában.

„Mindenhol nagyon nehéz dolgunk van, de itt különösen az volt az abroncsok túlmelegedése miatt a gyorskör során – meg kell találni az egyensúlyt az első és az utolsó szektor között ebben a tekintetben. Nagyon szoros volt ma a mezőny, a Mercedes is erősnek tűnt, úgyhogy izgalmas időmérőn vagyunk túl. Sajnos egy kevés hiányzott ahhoz, hogy előrébbről kezdhessem a versenyt vasárnap, de Carlos nagyon jó munkát végzett. Meglátjuk, mit tudunk kihozni holnap ebből az első-harmadik helyből csapatként” – mondta Leclerc.



A szabadedzések után élesben is közel volt egymáshoz az olaszok két versenyzője, a végén csupán kevesebb, mint egy tized választotta el őket az utolsó gyorskört követően. Leclerc bizakodva tekint a vasárnapi futam elé a csapat eddigi erős tempóját elnézve.

„Kemény lesz a fizikai megterhelés holnap, nagyon meleg és nedves itt a levegő. Eddig nagyon jó teljesítményt nyújtunk a hétvégén, nem számítottunk arra, hogy ilyen versenyképesek leszünk ezen a pályán. Jó kép ez a jövőre nézve, de meglátjuk, mit hoz a holnap” – zárta értékelését a Ferrari monacóija.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: