Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 24. csütörtök

Időmérő

Egyelőre leszavazták az időmérős futamokat

Sajtóértesülések szerint a csapatok nem egyeztek meg egyhangúlag abban, hogy az F1 jövőre három versenyhétvégén kvalifikációs versenyt rendezzen, ám ezzel még nem ért végére az ügy.

részletek

Nem helyezik át vasárnapra az időmérőt

A rendhagyó suzukai program feldobta a versenyhétvégét, de a jövőben nem lesz állandó a kétnapos nagydíj és vasárnapi kvalifikáció. Csak a pénteki menetrendhez nyúlnak hozzá, mondta el Ross Brawn.

részletek

A vasárnapi időmérők különös története

Eddig tíz alkalommal esett meg a Formula-1 történetében, hogy csak vasárnap ért véget a rajtsorrendről döntő edzést – mind ebben az évezredben volt, három és fél alkalommal pedig a maival megegyező ok állt a háttérben.

részletek

Verstappen: Ne legyen az F1-ből pankráció

A Red Bull pilótája semmiképp sem szeretné, ha az F1 vezetősége olyan kitalált és mű eszközökkel élne, mint amilyeneket a pankrációban alkalmaznak. Szerinte nem kell mindent megbolygatni.

részletek

Palmer: Albon egyre meggyőzőbb

Az egykori F1-es pilóta szerint a Red Bull jó eséllyel megtalálta az ideális pilótát Max Verstappen mellé. Alexander Albon kiváló felzárkózásokat mutat be, az időmérős hibáin azonban javítania kell.

részletek

Hamilton: A Ferrariknak jet-üzemmódjuk is van már

Lewis Hamiltont elborzasztja a Ferrarik egyenesbeli sebességfölénye, de így is megpróbálja vasárnap elkapni Leclerc-t. Vettel csalódott, hogy a döntő pillanatban ismét hibázott, Leclerc nem tette.

részletek

A pilóták tudnának jobbat a minifutam helyett

Jövőre néhány versenyhétvégén minifutamokra cserélnék az időmérőket az F1-ben, de ez a most megkérdezett versenyzők között nem lelt túl jó fogadtatásra. A „kár lenne érte” többször is elhangzott.

részletek

Brawn tisztázta, lesz-e fordított rajtrács jövőre

Az új formátumokat leghatásosabban élesben lehet kipróbálni, ezért 2020-ban néhány helyszínen kísérleti jelleggel változhat az időmérő edzés – mondta Ross Brawn.

részletek

Minden csapatnál kezd kirajzolódni, ki a jobb

Istállón belül általában a legjobb összehasonlítási alap a csapattársak egymáshoz képest levő kvalifikációs teljesítménye. Már csak két párharc aránylag szoros, a többi gárdánál egyértelmű a különbség.

részletek

A Ferrari túlszárnyalta a csapatfőnök reményeit is

Az elmúlt két futamon aratott győzelem után mindenki arra számított, hogy a Ferrari Szingapúrban sehol sem lesz. Mattia Binotto is így gondolta, de azt is tudja, a pontokat vasárnap osztják.

részletek

Hamilton nem érti, honnan vette Leclerc hirtelen a tempóját

Charles Leclerc az új fejlesztéseknek tudja be váratlan, szingapúri pole-pozícióját, Hamilton nem érti, honnan szedte a Ferrari ezt a gyorsulást, Vettel pedig kicsit bánkódik utolsó gyorsköre miatt.

részletek

Leclerc Szingapúrban is elhalászta a pole-t

A Ferrari monacói versenyzője felülírta az előzetes várakozásokat a Szingapúri Nagydíj időmérőjén, hiszen Spa és Monza után egy egészen más típusú pályán is rajtelsőséget szerzett. Leclerc mögött Hamilton és Vettel végzett.

részletek
Olvastad már?