DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

A Verstappent kiütő Lawson így sem elégedett

Egy kétszeres világbajnok kárára jutott először a Q3-ba, de így sem maradéktalanul elégedett Liam Lawson – a Q1-et megnyerő Tsunodát dühítik a történtek.

Immár mind a húsz autó tiszteletét tette idén a Q3-ban, hiszen Liam Lawson Q2-es továbbjutásával olyat hajtott végre, amire eddig sem ő, sem az autóban ülő elődei, azaz De Vries és Ricciardo nem voltak képesek. Ráadásul a mindössze harmadik hétvégéjét teljesítő új-zélandi épp a világbajnok Max Verstappent ütötte el a továbbjutástól, s egyetlen Red Bull-pilótaként került a legjobb tíz közé, ami tovább növeli a bravúr értékét – de így sem maradéktalanul elégedett.

„Természetesen nagyon izgatott lettem, hogy sikerült bejutnom a Q3-ba, de ott már nem hoztuk ki a maximumot az autóból, és ezt ki kell vizsgálnunk. Sajnálom Yukit, mert nagyon erős csomagunk volt, és úgy tűnt, jól érzi magát az autóban” – utalt a Q1-et megnyerő, de a Q2-t mért kör nélkül záró csapattársra a fiatal tehetség.

lawson-singapore



Ami pedig a Q3-as lemaradást illeti, azzal kapcsolatban Lawson elismerte, hogy van még mit tanulnia: „A gumimelegítésen múlott, az utolsó körben nem éreztem, hogy megugrana a tapadás, ráadásul nagy volt a forgalom az utolsó szektorban, szóval nem volt egyszerű. Örülök, hogy sikerült bejutni a Q3-ba, de van még hova fejlődni. Kár érte, de még mindig tanulok, és lesz ez még jobb is.”

Tsunoda sajnálja a csapatot

Lawson csapattársa, Yuki Tsunoda szűkszavúan értékelt: „Hibáztam, a 14-es kanyar bejáratán blokkoltak a kerekeim. Sajnálom a csapatot, nagy kár ezért, és nagyon frusztrált is vagyok, mert az autó tempója egészen hihetetlen. Holnap mindent megteszek azért, hogy pontot szerezzek”” – mondta Tsunoda, akinek első Q2-es körét Verstappen miatt kellett félbeszakítania, s a holland megrovást is kapott a feltartásért.

tsunoda-singapore

A csapat részéről Jody Egginton technikai igazgató elmondta, hogy arra számítottak, hogy mindkét autóval a Q3-ban lesznek, s nem is álltak messze ettől… „A Q2-ben Yuki nem tudta befejezni az első körét, a másodikban pedig hibázott, így egyáltalán nem lett mért ideje, ami azért is bosszantó, mert a Q1-es tempója elég lett volna ahhoz, hogy bejusson a Q3-ba.”

„Liamnek simább időmérője volt, szépen fejlődik, aminek jutalma egy Q3-as szereplés lett, és ezt örömmel láttam, hiszen most, a Formula–1-gyel jár itt először” – nyilatkozta a brit mérnök, aki szerint pénteki tempójuk biztató lehet a versenyre nézve is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: