DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Nem bízik a dobogóban Norris

Néhányan többet vártak, Lando Norris azonban boldog a szingapúri kvalifikáción elért negyedik helyével – holnap is elégedett lenne egy ilyen eredménnyel.

A második sorból várhatja a Szingapúri Nagydíj rajtját Lando Norris, miután a negyedik legjobb idővel zárta az időmérőt a fejlesztésekkel telerakott McLarenben. Egy darabig úgy tűnt, még a pole-pozícióért is harcban lehet a 23 éves pilóta, a Ferrarik azonban jobban bírták a mindent eldöntő gyorskörök végét, és még George Russell is Norris előtt végzett.

„Nagyon jó eredmény ez nekünk. Tudom, hogy két tized nem tűnik olyan soknak, de így is messze legjobbamat nyújtottam az időmérő összes szakaszában, úgyhogy boldog vagyok. Szoros volt, ezen a pályán nagyon nehéz a határainkat feszegetni, de nekem végig sikerült. Sokan többre számítottak, mint ez a negyedik hely, de én nagyon elégedett vagyok vele és úgy érzem, közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, mint azt vártuk. Az, hogy egy Mercedes és a két Red Bull előtt végeztünk, elég nagy meglepetés számunkra. A lényeg már csak az, hogy holnap pontokra váltsuk ezt az eredményt” – értékelt az időmérő után a brit versenyző.



A szabadedzéseken is jól futó Norrist sokan várták az élmezőnybe a kilenc újítással megpakolt McLarenben, a brit azonban nem könyveli el rögtön magának a top hármas eredményt holnapra.

„Többen arra számítanak, hogy a dobogón végezhetünk holnap, de nehéz ezen a pályán előzni, úgyhogy a célom az erős pontszerzés. Itt van előttünk a két Ferrari és George, akik egész hétvégén nagyon erősnek tűntek, és a Mercedes mindig nagyon jó a versenytempót tekintve. Nem vagyok túl magabiztos abban, hogy le tudom győzni őket, de megvan a tempónk ahhoz, hogy harcoljunk velük és legalább ott végezzünk, ahonnan rajtolunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: