DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton Russell futamgyőzelmében bízik

Rossz irányba mentek Hamilton beállításai, így nem tudott versenyre kelni a Ferrarikkal – csapattársa győzelmében reménykedik a hétszeres világbajnok.

Lewis Hamilton az ötödik helyen zárta a Szingapúri Nagydíj időmérő edzését, s voltaképpen végig lépéshátrányban volt csapattársával, George Russelll-lel szemben, aki a pole-ért szállt harcba a Ferrarikkal, s még ha nem is sikerült megszereznie a rajtelsőséget, a holnapi futam egyik esélyesének tűnik.

hamilton-singapore-1



Hamilton időmérő utáni nyilatkozatában méltatta csapatát és az autóját, vereségéért elsősorban a beállításokat tette felelőssé: „Egyértelmű, hogy a csomagunk remek volt ma, az autó tegnap hihetetlen volt, és nagyon bíztunk benne, hogy egy pár apró módosítással a Ferrariknak is kihívást jelenthetünk.”

„És ez az egyik autónknak sikerült is ma, csak épp nem az enyém. Nagy változtatásokat hajtottunk végre tegnapról mára, és ez nem kedvezett számomra, így ma túl lassú voltam” – mondta Hamilton, aki abban bízik, hogy csapattársa meg tudja nyerni a Szingapúri Nagydíjat:

hamilton-singapore-2

„Nem is kérdéses, hogy csalódott vagyok, de holnap egy új nap virrad. Nagyon remélem, hogy George jól kapja el a holnapi rajtot és nyomást tud helyezni a Ferrarira. Nagyszerű lenne, ha meg tudná nyerni a futamot.”

Toto Wolff csapatfőnök természetesen megvédte versenyzőjét a relatíve gyengébben sikerült időmérőt követően: „Lewisnak a jobb első abroncsa valamiért egész hétvégén nem működött. De nem kérdés, hogy holnap erős lesz, és remélem, hogy csapatként ütős produkciót nyújtunk majd.”

wolff-singapore

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: