DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Russell: Stratégiai előnyben vagyunk

Hibára kényszerítené a Ferrarikat az első sorból rajtoló Mercedes-pilóta Szingapúrban. Rövid nyilatkozatában többször szóba hozta a rendelkezésére álló plusz közepes gumikat.

Már a szabadedzések alapján kirajzolódott, hogy George Russell áll legközelebb a két Ferrarihoz: a második tréninget harmadik, az utolsót második helyen zárta. Formája folytatódott a kvalifikáción is, a Q2-es fázisban újra második lett – a Carlos Sainzhoz mért három tizedmásodperces lemaradás nem vetítette előre, milyen közel lesz a spanyolhoz a Q3-ban.

A teljes hétvégén biztos kézzel vezető Russell a középső szektorban a Ferrari előtt járt, végül pedig bár csak a második rajtkockát fogta meg, de csupán 72 ezredmásodperc különbséggel.

„Ez az időmérő egyértelműen kihívás volt, az autóban olyan, mint egy szaunában, az ember mindent kiizzad” – nyilatkozta a leintés után Russell, akit jól láthatóan kimerített a fizikai megterhelés.



„Ezzel a hétvégével egészében nagyon elégedett vagyok. Igazán magabiztos vagyok az autóban, a csapat pedig remek munkát végzett a stratégiával” – mutatott rá Russell, hogy rendelkeznek egy előnnyel a többiekhez képest. „Mindenki mástól eltérő volt a stratégiánk, ezért van egy extra szett közepes abroncsunk, ami senki másnak nincs körülöttünk. Első sorban lenni stratégiai előnnyel izgalmas pozíció…”

Legyőzhető a Ferrari vasárnap?

Russell idén másodszor kvalifikált az első rajtsorba, az Ausztrál Nagydíj után – miután pedig a Red Bullok tisztes távolban vannak a mezőny közepén, a győzelem gondolatával is eljátszott:

„Ezekkel a közepesekkel megpróbálhatjuk nehéz helyzetbe hozni a Ferrarit és hibába kényszeríteni őket, amiből mi jövünk ki jobban. Erre fogunk törekedni” – mondta Russell, akinek csapattársa, Lewis Hamilton az ötödik rajtkockából kezd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: