DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Hírösszefoglaló

Red Bull-henger, magyar orvos az FIA-nál – vasárnapi F1-es hírek

Max Verstappen a 9. helyről nyert, Sergio Perezt megrótták, Fernando Alonso többre vágyik a dobogónál: egy helyen a Miami Nagydíj versenynapjának hírei.

A legfontosabb történés természetesen maga a Miami Nagydíj volt, amelyet Max Verstappen a 9. helyről indulva nyert meg csapattársa, Sergio Perez és az Astonnal újabb dobogót szerző Fernando Alonso előtt – a verseny beszámolója és végeredménye itt olvasható.

A két Red Bull-os küzdelmét az első etap és a gumihasználat döntötte el – itt mutatjuk, mit nyilatkozott Verstappen és Perez. A mexikóit egyébként utólag megrovásban részesítették, amiért elkésett a versenyzői parádéról.

f1-miami-redbull-podium



Alonso eközben már többre vágyik egy egyszerű pódiumnál, s a verseny után azt is elmondta, hol lehet esélyük erre.

A Mercedesnél mindkét pilótát feldobta a Miami Nagydíj: George Russell az előzéseket, Lewis Hamilton pedig a felzárkózást élvezte – igaz, az imolai fejlesztések kapcsán viszont mindketten óvatosan fogalmaztak.

A Ferrarinál ezzel szemben borús a hangulat: Carlos Sainz és Charles Leclerc is következetlen és kiismerhetetlen autóról, egyik kanyarról a másikra változó egyensúlyról és megmagyarázhatatlan problémákról beszélt a gyenge miami szereplést követően.

Természetesen történt ez-az már a futamot megelőzően is Miamiban. Helyszíni tudósítónk, Mészáros Sándor jóvoltából például exkluzívan számolhattunk be arról, hogy egy magyar orvos, Dr. Hetzman László teljesített szolgálatot az FIA orvosi autójában – részletek itt.

hertzman

A múltkori bakui futam egyik legemlékezetesebb pillanata a verseny végi veszélyhelyzet volt Esteban Ocon kiállásánál, ami tragédiába torkollhatott volna – az FIA gyorsan reagált a helyzetre.

Nemcsak pénzügyi szempontból lehet problémás az új csapatok érkezése – Christian Horner szerint komoly logisztikai gondok is felmerülhetnek, Toto Wolff pedig a hozzáadott értéken elmélkedett.

Elfogadhatatlan, amatőr – ezekkel a szavakkal jellemezte az Alpine 2023-as teljesítményét az istálló vezérigazgatója, Laurent Rossi.

A sorozatos autótörések ellenére sem fogja lenyugtatni Charles Leclerc-t a Ferrari, erről Jock Clear beszélt még a monacói időmérős balesetét követően.

Régi-új arc tűnt fel a McLarennél – ide kattintva mutatjuk, hogy kicsoda.

Végezetül pedig egy kis hazai, hiszen a hétvégén rendezték a ralikrossz országos bajnokság második fordulóját: itt olvashatjátok a kakucsi beszámolót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: