DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

„Eléggé fel vagyok dobva” – Russell Miamiról

A Mercedes-pilóta versenyképesnek érezte autóját, annak ellenére, hogy valós esélye nem volt a dobogóra, azonban azon kívül mindenkit maga mögé utasított.

George Russell a negyedik helyen zárta a Miami Nagydíjat a szinte már bebetonozott első három helyezett (Verstappen, Perez, Alonso) mögött. A brit jó sebességre volt képes autójával, az előzésektől sem riadt vissza vasárnap.

„Őszintén szólva eléggé fel vagyok dobva, mert jó ideje volt utoljára olyan verseny, hogy ilyeneket tudtunk előzni. A tempó is relatíve erős volt és jól éreztem magam az autóban” – kezdte gondolatait Russell a Sky Sports F1-nek a versenyt követően.



„Szerettem volna pár pozícióval előrébb végezni, de tudjuk, hogy hol áll a csapat jelenleg, és a negyedik hely volt a maximum ma” – folytatta a Mercedes-pilóta, aki egy káprázatos késői bevetődéssel előzte meg Carlos Sainzot a verseny derekán.

Mit vár Imolától a Mercedes?

A német gárda fejlesztési csomagja Olaszországban esedékes. „Nagyon komoly elvárások vannak Imolával kapcsolatban. Azt hiszem végül kb. 30 másodperccel végeztünk a győztes mögött, eléggé elmaradtunk Fernandótól is” – mondta a brit, utalva a Miami Nagydíj végeredményére.

„Biztos, hogy egy lépés lesz a jó irányba, nem fogja megváltoztatni a dolgokat – reméljük, hogy igen – de az autó elég kiszámíthatatlan most” – mondta Russell, aki bizakodik, hogy fejlesztéseik meghaladják az elvárásaikat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: