DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Alonso: Már többre vágyunk a dobogónál

Magányos futam végén idén negyedszer is a dobogó legalsó fokára állt a kétszeres világbajnok. Monacóban vagy Barcelonában érzi lehetségesnek, hogy a harmadiknál jobb helyezést érjen el.

A második rajtkockából startoló Fernando Alonso a Miami Nagydíj elején Carlos Sainzcal volt csatában, de az Aston Martin kedvezőbb gumikezelése – a spanyol a 25. körig, a mezőnyből legtovább használta a közepes abroncsokat – és a honfitárs bokszutcai gyorshajtásért kapott időbüntetése eldöntötte a harcot. Innentől borítékolni lehetett a harmadik helyezést a két Red Bull mögött: Alonso magányosnak titulálta versenyét.

„Csodálatos autónk van, a futam pedig kicsit magányos volt. Előttünk a Red Bullokkal nem igazán tudtunk mit kezdeni, hátulról pedig kicsit erősebb riválisokra számítottunk, de a Ferrarik kicsit rosszabbul teljesítettek, mint amit vártunk. Persze sosem könnyű egy verseny, de magányos volt” – magyarázta a leintés után adott első interjúban Jenson Buttonnak Alonso, aki kimaradt az akciókból, miután a felzárkózó Verstappen a táv negyedénél megelőzte őt.



„A rajtrács rossz oldaláról indultunk, ami kicsit aggasztott minket, de aztán minden rendben alakult. Elfogadjuk ezt a dobogót, és reméljük, hogy tartjuk a lendületet a triplán, Imolában, Monacóban és Barcelonában.”

„A szezon kezdetén a dobogó csodálatos eredménynek számított, de most négy pódium után már ennél többre vágyunk. Legalább második helyre. A Red Bullok megtörhetetlennek tűnnek, mindig rettentő gyorsak. De talán Monacóban, talán Barcelonában lesz esélyünk” – beszélt a rá jellemző mosollyal arról, hogy öt versenyen elért negyedik harmadik helye után a még előkelőbb helyezésben bizakodik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: