DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Exkluzív: Magyar az F1 orvosa Miamiban

Örömteli hírről számolhat be a Formula.hu: egy magyar orvos, Dr. Hetzman László teljesít szolgálatot az FIA orvosi autójában a Miami Nagydíjon.

Dr. Hetzman László a floridai versenyen a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) állandó orvosi delegáltját, Dr. Ian Robertset helyettesíti egy különleges program keretein belül.

Mivel a versenyek száma folyamatosan nő, az autós világszervezet az idei évtől igyekszik növelni az F1-es nagydíjak lebonyolításában szerepet vállaló szakemberek számát. Az orvosi területen pályázatot hirdettek, amelyen a nagydíjak nemzeti orvosi delegáltjai indulhattak.

Dr. Hetzman László – aki az utóbbi nyolc évben a Magyar Nagydíjon látta el a nemzeti orvosi delegált feladatait  –   indult az FIA pályázatán, ahol többkörös kiválasztási folyamaton esett át. A magyar orvos az idei évben a Szaúd-arábiai Nagydíjon, valamint az Ausztrál Nagydíjon kapott „éles” felkészítést Dr. Ian Robertstől, a Miami Nagydíjon pedig már önállóan teljesít szolgálatot orvosi delegáltként. Társa a hétvégén az orvosi autó pilótájaként Karl Reindler ausztrál autóversenyző.

kép



Mint a Formula.hu megtudta: magyar kollégája a szezon hátralévő részében több futamon is helyettesíti majd Dr. Ian Robertset, akit azonban ezen a hétvégén sem kell teljesen nélkülöznie az FIA-nak. A szakember folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és folyamatos kapcsolatban áll a helyszíni orvosi személyzettel.

Dr. Hetzman László 2005-ben Summa cum laude diplomázott a Budapest Semmelweis Egyetemen. Tanulmányai egy részét Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban végezte. 2012-ben szerzett ortopédia és baleseti sebész, 2016-ban pedig oxyológia és sürgősségi orvostani szakvizsgákat. A kiváló szakember kiterjedt nemzetközi légimentő és sürgősségi orvosszakmai kapcsolattal rendelkezik.

hertzman

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: