DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

A 13. helyről a 6.-ra: Hamilton élvezte a felzárkózást

Nehezen indult a miami hétvége, de végül bőséges pontterméssel zárult a hétszeres F1-es világbajnok számára. Visszafogott optimizmussal várja az imolai fejlesztéseket.

Szombaton még karrierje legrosszabb amerikai időmérőjén volt túl Lewis Hamilton, aki már a Q2-ben kiesett és csupán a 13. helyre kvalifikálta magát. A vasárnapi Miami Nagydíjon aztán már sokkal jobban szerepelt a brit, aki egy elnyújtott kemény gumis első etap után egészen a hatodik helyig zárkózott fel a Mercedesszel, megelőzve többek között Charles Leclerc Ferrariját is.

„A stratégiáról nem tudok mit mondani, nem tudom, hogy ez volt-e az optimális. Talán igen” – kezdte értékelését a Sky Sports F1 kamerái előtt a hétszeres világbajnok. „Az eleje egyértelműen nehéz volt, beragadtunk egy DRS-vonatba több autóval. Próbáltunk megelőzni egy Williamst, amely mindig nagyon gyors az egyenesben, szóval nem volt könnyű. Aztán viszont el tudtam kezdeni előretörni, s amint kiálltunk, az autó életre kelt a verseny felénél. Úgy vélem, a 13. helyről indulva feljönni a hatodikig… rendkívül elégedett vagyok ezzel.”

f1-hamilton-mercedes-miami_1



„Sajnálatos, hogy ennyire hátulról indultunk. De élveztem a versenyt, jól szórakoztam, ahogy törtem előre, mindig jó csatázni másokkal. Jó pontokat szereztünk a csapatnak, úgyhogy nagy-nagy köszönet mindenkinek, hogy ezen a hétvégén is leszegett fejjel dolgoztunk tovább. Bár nem tartunk ott, ahol szeretnénk, így is nagyszerű a morál a csapaton belül.”

 

Visszafogott optimizmus az imolai fejlesztés kapcsán

Hamilton nemrég úgy fogalmazott, hogy már vágja a centit Imoláig, amely versenyen a Mercedes a nagy fejlesztési csomagját készül bevetni, Nos, ez a következő futam lesz az emilia-romagnai, a brit ugyanakkor az optimizmusa mellett arra is rámutatott, hogy nem ismert, mekkora előrelépést fog jelenteni az újítás:

„Nem arról van szó, hogy egy egy másodperces fejlesztés érkezik, amire szükségünk lenne. De ez valami. És ahogy azt korábban elmondtam, remélhetőleg ez egy lépés lesz a megfelelő irányba számunkra, hogy igazán elkezdhessünk fejlődni. Úgyhogy bizakodjunk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: