DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner szivárogtatásról, Wolff Ricciardóról, Sainz 2023-ról beszélt – ez történt ma

Villeneuve és Hakkinen is a költségplafonügyről, Hamilton pedig a mérgező közösségi médiáról beszél, az Audi pilótáiról viszont még korai lenne – egy csokorba gyűjtöttük a november 3-i híreket.

Cikkünkben a mai nap, november 3-a legfontosabb F1-es és egyéb motorsport híreit gyűjtöttük össze – aki ezt elolvassa, biztosan nem marad le semmiről, ami ma történt!

Christian Horner, a Red Bull F1-es csapatfőnöke aggasztónak és a fő problémának nevezte, hogy napvilágot látott a költségvetési szabályszegésük ügye, a riválisok pedig telekürtölték vele a médiát – a részletekről itt írtunk.

nyito-rb



Szintén a költségsapkaügy kapcsán nyilvánult meg két korábbi világbajnok: Jacques Villeneuve úgy nyilatkozott, hogy szerinte ezzel a Red Bull még nem csalt, míg Mika Hakkinen arról írt, hogy már pusztán az elmúlt hetekben tapasztalt negatív hírverés is elrettentő erővel bírhat a csapatok számára a jövőre nézve.

Horner arról is beszélt, hogy az immár kétszeres világbajnok Max Verstappen érzése szerint nem kapja meg a kellő elismerést a teljesítménye és a sikerei után – részletek itt. Már csak azért is jogos lehet a Red Bull-főnök felvetése, mivel a holland pilóta és az RB18-as olyan erős szezont fut, hogy még a legendás Ayrton Senna–Alain Prost páros rekordját is megdönthetik idén.

ricciardo-dppi-mexiko

Az erős mexikói szereplése után árulta el Daniel Ricciardo, hogy idén sokszor csak utasnak érezte magát a McLaren 2022-es F1-es. Az ausztrál helyzetértékeléséről itt írtunk hosszabban – miközben a többszörös nagydíjgyőztes pilótáról pedig Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is nyilatkozott annak kapcsán, hogy Ricciardót szóba hozták velük tartalékversenyzőként.

Carlos Sainz megnehezítené Max Verstappen dolgát 2023-ban: a Ferrari spanyol versenyzője az idény elején nem számított lehengerlő Red Bull-fölényre, jövőre azonban újult erővel vetné bele magát a világbajnoki címért folytatott küzdelembe. Részletek itt!

Bár még egy évet várnunk kell a Las Vegas-i Nagydíj debütálására (pontosabban visszatérése) az F1-ben, de az már most kiderült, hogy 500 dollárnál indulnak majd a jegyárak: https://formula.hu/parc-ferme/33976

audi

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo Sauber csapatvezetője a még távolabbi jövőbe tekintett: elmondása szerint túl korai még arról találgatni, kik lehetnek a versenyzőik, amikor 2026-ban az Audi gyári csapatává válnak. Vasseur álláspontjáról itt írtunk bővebben.

Lewis Hamilton Max Verstappennel egyetértve arról beszélt, hogy mérgezőnek tartja a közösségi médiát: szerinte az egyes platformok nem tesznek eleget az emberek védelme érdekében. A hétszeres világbajnok véleménye itt olvasható részletesebben.

Az F1-en kívül is történtek érdekességek a nap során: a Maserati például bejelentette, milyen pilótafelállással vág neki a Formula-E 2023-as idényének; többen is kedvet kaptak Kimi Raikkönen szereplése után a NASCAR-hoz; a MotoGP-ben pedig a vb-címről döntő Valenciai Nagydíj előtt az éllovas Francesco Bagnaia úgy nyilatkozott, hogy nem nyugodt, hiszen bármi megtörténhet, míg üldözője, Fabio Quartararo szeme előtt csak a győzelem lebeg célként a hétvégén. Arról, hogy melyiküknek mi kell a végső sikerhez, itt írtunk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: