Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. május 30. szombat

Költséglimit

Racionális pilótafizetéseket akar a Renault

A versenyzők bérét is a költségplafonba foglalná a Renault, de ennek megvalósítása akadályokba ütközik, biztosan szükség lesz kivételekre. Cyril Abiteboul úgy gondolja, ha alkalmazottakat kell elküldeni a limit miatt, akkor a sokmilliós fizetések csökkentése is indokolt.

részletek

Binotto: Beszállhatunk az IndyCarba már 2022-ben

A Ferrari végül rábólintott a költségvetési plafon csökkentésébe, de hogy ne kényszerüljön leépítésekre, más programok lehetőségét is vizsgálja: ezek közül az IndyCart nevesítette a csapatfőnök.

részletek

A Ferrarinak van egy feltétele az F1 felé

Zajlik a kötélhúzás az F1-es csapatok között a sorozat költségeinek csökkentéséről. Sajtóértesülések szerint a Ferrari egy feltétellel hajlandó belemenni a még alacsonyabb költségplafonba.

részletek

Ralf Schumacher: Ha a Ferrari nem enged, menjenek is

Az egykori F1-es unalmasnak és dühítőnek tartja, hogy az olaszok megint felhozták a kilépés lehetőségét. Ő nemhogy 145 millió dollárnál, hanem 100 alatt húzná meg a vonalat.

részletek

Erélyesen odaszólt a Ferrarinak a McLaren-főnök

Mattia Binotto kiszállást emlegető megszólalása háborította fel Zak Brownt. A McLaren vezérigazgatója szerint az olasz érvei az alacsonyabb költséglimit ellen nem állnak meg és egymásnak is ellentmondanak. Ha a Ferrari tényleg távozik, a sport túlél 18 autóval is.

részletek

Ferrari: Kiforgatták Binotto szavait

A sajtónak is kiküldött egy közleményt a csapat, hogy megmagyarázza, Mattia Binotto valójában nem az F1-ből való kiszállásról beszélt a széles körben idézett interjúban.

részletek

Három versenyt is tarthatnak Silverstone-ban

Zárt kapus európai futamokkal kezdődhet június végen, július elején a szezon, 130 millió dollárig csökkenhet a költséglimit, szigorúbban szabályozhatják az élcsapatok fejlesztéseit: ezekről esett szó a csapatfőnökök konstruktív megbeszélésén.

részletek

Ferrari: Nem működne az egységes költséglimit

Mivel vannak csapatok, amelyek mindent maguk gyártanak, míg mások néhány alkatrészt „csak” vásárolnak, így nem lenne fair az egyszintes költséglimit – véli a maranellóiak F1-es csapatfőnöke.

részletek

A Ferrari és Red Bull makacssága lehet a kiscsapatok veszte

Az istállók többsége tovább csökkentené a költséglimitet, amin többek fennmaradása múlhat: Zak Brown McLaren-főnök azonban elárulta, két „nehézsúlyú” ellenzi ezt. Neveket nem mondott, de nem nehéz kitalálni, kikről van szó.

részletek

Különbözhet a csapatok költséglimitje

Főként erről esett szó az F1-es csapatfőnökök és a felső vezetés legújabb hétfői konferenciáján, amelyen viszont azt állítólag eldöntötték: nem halasztják még tovább a szabályváltoztatásokat.

részletek

Az F1-es költségsapkát is megvághatja a koronavírus

Az F1 privát csapatai azt szeretnék, ha jelentősen lecsökkenne a tervezett költséglimit a koronavírus gazdasági hatásai miatt. A topistállók természetesen nem ezt akarják.

részletek

A költségplafonnal „bármi megtörténhet"

A következő évtől életbe lépő korlátozás miatt több csapatnak jelentősen vissza kell vennie a költekezésből, ami a McLaren vezérigazgatója szerint kiszámíthatatlan erősorrendet eredményezhet.

részletek
Olvastad már?