Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. június 29. szerda

Költséglimit

Horner: Ne a bíróságon dőljön el a vb-cím

A csapatok fele nem tudja tartani a költséglimitet, mondja a Red Bull csapatfőnöke, aki attól fél, jogi úton dől el a végeredmény, a nagycsapatoknak több száz embert kell elküldeniük, a limit pedig kudarcot vall és örökre megszűnik.

részletek

Alonso: Az F1 hasznot húz belőlünk, ne korlátozza a fizetésünket

Az Alpine spanyolja nem tartja jogosnak a pilótabérek költségplafonba foglalását, arra hivatkozva, hogy a sportág egyre többet vár el a versenyzőktől. A csapatvezetők is kifejtették véleményüket – Alonso főnöke épp a támogatók közé tartozik.

részletek

Wolff: Öt-hat csapat harcolhat a győzelmekért

Optimista az F1 új korszakával kapcsolatban a Mercedes csapatvezetője: szerinte a költséglimitnek köszönhetően a jövőben egyetlen alakulat sem tud majd ellógni a többiektől.

részletek

Elbukhatnak a sprintek a költségvitán

Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója szerint odáig vezethet egyes csapatok követelése a költséglimit emeléséről, hogy akár törölhetik is az idei sprintkvalifikációs terveket a Formula-1-ben.

részletek

Formula-E: Kína megy, a költséglimit jön

Ismét módosítani kellett az elektromos formulaautós világbajnokság jövő évi versenynaptárán, miközben bejelentették, hogy a Gen3-as érára bevezetik a költséglimitet a csapatok számára.

részletek

„A vétkes pilóta csapata fizesse ki a károkat!”

Ezt javasolja Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke, aki szerint egy ütközés esetén az incidenst kiváltó pilóta alakulatának kellene állnia a riválisok javítási költségeit.

részletek

Monacói csapat érkezhet az F1-be

Monaco F1 Racing Team néven csatlakozhat egy új istálló a Formula-1-es mezőnyhöz, kihasználva az új szabályok, a költséglimit és Domenicali nemrégi nyilatkozata adta lehetőségeket.

részletek

Hamilton nem tudta, ki az Alpha Tauri csapatfőnöke

Lewis Hamilton szerint egyáltalán nem jó ötlet megnyirbálni a Formula-1-es versenyzők fizetését, ám mielőtt még felsorakoztatta volna érveit, mulatságos pillanatokat okozott a sajtótájékoztatón.

részletek

Megegyeztek a csapatok: Korlátozzák a pilóták fizetését

2023-tól kezdve az istállók 30 millió dollárt költhetnek versenyzőkre. Kivételt képez, akinek érvényes hosszú távú szerződése van. A szabály Hamiltont érintheti érzékenyen, aki eddig halogatta az új kontraktus megkötését.

részletek

Rábólintott az FIA a költségcsökkentő szabályokra

A csapatok már a múlt héten megállapodtak, most pedig egy e-voksolás után az FIA Motorsport Világtanácsa is rábólintott a költséglimitet és az aerohendikepet is magában foglaló módosításokra.

részletek

Racionális pilótafizetéseket akar a Renault

A versenyzők bérét is a költségplafonba foglalná a Renault, de ennek megvalósítása akadályokba ütközik, biztosan szükség lesz kivételekre. Cyril Abiteboul úgy gondolja, ha alkalmazottakat kell elküldeni a limit miatt, akkor a sokmilliós fizetések csökkentése is indokolt.

részletek

Binotto: Beszállhatunk az IndyCarba már 2022-ben

A Ferrari végül rábólintott a költségvetési plafon csökkentésébe, de hogy ne kényszerüljön leépítésekre, más programok lehetőségét is vizsgálja: ezek közül az IndyCart nevesítette a csapatfőnök.

részletek