Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. február 26. péntek

Költséglimit

Az F1-es költségsapkát is megvághatja a koronavírus

Az F1 privát csapatai azt szeretnék, ha jelentősen lecsökkenne a tervezett költséglimit a koronavírus gazdasági hatásai miatt. A topistállók természetesen nem ezt akarják.

részletek

A költségplafonnal „bármi megtörténhet"

A következő évtől életbe lépő korlátozás miatt több csapatnak jelentősen vissza kell vennie a költekezésből, ami a McLaren vezérigazgatója szerint kiszámíthatatlan erősorrendet eredményezhet.

részletek

Verstappen: A nagyok már most rengeteg pénzt öltek a 2021-es autókba

A Red Bull-os Max Verstappen szerint mit sem fog számítani a költségsapka 2021-es bevezetése jövőre, miután a legtöbb csapat már most felfoghatatlan pénzeket fordít az új autók fejlesztésére.

részletek

Rengeteget lassulnak a 2021-es autók

Az FIA szakembere három másodpercre saccolja a köridőromlást, de a szabályalkotók szerint nem ez, hanem a jó verseny a lényeg. Szó esett a csütörtöki sajtótájékoztatón a költséglimitről is: Brawn hangsúlyozta, a csalókat kizárhatják a világbajnokságból.

részletek

Végre: Megjöttek a 2021-es szabályok

Lejárt a határidő, egy sajtótájékoztatón pedig nyilvánosságra hozták az új F1-es szabálycsomagot. Összegezzük az új előírásrendszer legfontosabb pontjait.

részletek

A McLaren a költségsapkával lehet újra nagycsapat

Andreas Seidl szerint az világos, hogy a McLaren a lehetőségeihez képest alulteljesít, de a topcsapatok szintjéhez csak egy út vezet most számukra - ő szeretné visszavezetni a wokingiakat a csúcsra.

részletek

A Renault-nak a költségplafon az első

Cyril Abiteboul szerint jelenleg semmi sem fontosabb az F1-ben, mint a költségek tisztázása, ugyanis ez dönti el azt, hogy hány csapat akar a sorozatban versenyezni.

részletek

Vasseur: Pénzügyileg élhetetlen az F1

Az Alfa Romeo csapatvezetője égetőnek tartja a költségsapka bevezetését az F1-ben, ugyanis a mezőny fele a túlélésért küzd, miközben a legnagyobb csapatok annyit költenek, amennyit nem szégyellnek.

részletek

A rossz költségsapka a nagyoknak kedvezhet

Az FIA elképzelése szerint a költségek kötelező maximalizálása egyenlőbb feltételeket teremt a kisebb csapatok számára. A Red Bull csapatfőnöke viszont rámutatott, hogy nagyon óvatosan kell a szabályt lefektetni.

részletek

Brawn: Elfogadhatatlanok az erőviszonyok

Egyenesen az F1 sportszakmai igazgatójától érkezett a kritika, amely szerint a kettészakadt mezőny a sorozat legnagyobb problémája, ennek megoldásán áll vagy bukik a száguldó cirkusz jövője.

részletek

Camilleri: 2008 óta a legjobb szezonunk

A többség hajlamos az idei évre a Ferrari újabb kudarcaként tekinteni, de a cég vezérigazgatója nem ért egyet velük: rámutatott, a számok alapján ez az elmúlt tíz év talán legjobbja.

részletek

Jövőre tesztelik, 2021-ben jön a költséglimit

A Formula-1 sportszakmai oldalát vezető Ross Brawn bejelentette, megállíthatatlanul robog előre egy tervezet, amellyel lényegesen lecsökkentenék a nagycsapatok kiadásait, remélve, hogy így a kisebbek is felérhetnek a dobogóra.

részletek
Olvastad már?