DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap

Költséglimit

Horner szivárogtatásról, Wolff Ricciardóról, Sainz 2023-ról beszélt – ez történt ma

Villeneuve és Hakkinen is a költségplafonügyről, Hamilton pedig a mérgező közösségi médiáról beszél, az Audi pilótáiról viszont még korai lenne – egy csokorba gyűjtöttük a november 3-i híreket.

részletek

„Hosszú távon az F1 profitál a költségügyből”

Mika Hakkinen szerint nem is az anyagi vagy aerodinamikai büntetés, hanem a Red Bull sajtóban történt meghurcolása jelentheti majd az igazi elrettentő erőt a későbbi túlköltekezések ellen.

részletek

Mercedes: Túlzó, amit a Red Bull állít

Andrew Shovlin, a rivális csapat mérnökigazgatója szerint legfeljebb két tizedet jelent körönként az energiaitalosokra kirótt szélcsatorna-korlátozás, de a lényeg egyébként is a hatékonyság.

részletek

A McLarent nem érdekli a Red Bull meséje

A wokingiak csapatfőnökét, Andreas Seidlt nem foglalkoztatja Christian Horner magyarázkodása, a Red Bullra kiszabott büntetést pedig csekélynek érzi a vétség súlyához viszonyítva.

részletek

Horner: Negyed-fél másodpercet jelent körönként a büntetés

Drákóinak nevezte a szélcsatornában eltölthető idő csökkentését a Red Bull F1-es csapatfőnöke, aki Mexikóban elismételte: nem származott teljesítménybeli előnyük a 2021-es túlköltekezésből.

részletek

Megszületett az ítélet az Aston Martin ügyében is

Nem sokkal a Red Bull túlköltekezésével kapcsolatos szankciók kihirdetése után az FIA közölte: 450 ezer dollárra bírságolják az Aston Martint, mert rosszul tüntetett fel költségeket a beszámolójában.

részletek

Pénzbírsággal és tesztkorlátozással büntették a Red Bullt

Az FIA megerősítette, hogy a Red Bull elismerte a költséglimit átlépését – a csapat 1,6 %-kal költött többet a maximumnál 2021-ben –, valamint elfogadta az ezért járó büntetést.

részletek

Üzent a rosszindulatú kritizálóknak Verstappen

Ő képes elvonatkoztatni a negatív hangoktól, de a károgók soha nem tudnak leállni. Verstappent egyébként is hidegen hagyja, hogy mások szerint jó versenyző-e: ezt eldönti ő maga.

részletek

Sajtó: A Red Bull elismerte bűnösségét

Az Aston Martin és a Red Bull aláírta az FIA megállapodását, ezzel a két csapat bevallotta a költséglimit megszegését és elfogadta a felajánlott büntetési tételeket.

részletek

Feltépte Hamilton tavalyi sebeit a költségplafonügy

Már eltemette magában az Abu Dhabiban történteket a hétszeres F1-es világbajnok, az elmúlt hetek eseményei azonban eszébe juttatták az eseményeket. A brit elmondta, gyanakszik-e szándékosságra Michael Masi részéről.

részletek

Rosberg: Az FIA csak veszíthet a Red Bull-ügyön

A 2016-os F1-es világbajnok szerint semmiképp sem jöhet már ki jól a költséglimitügyből a Nemzetközi Automobil Szövetség, akár enyhe, akár súlyos büntetést rónak ki az energiaitalosokra.

részletek

Közel a költségsapkás megállapodáshoz az Aston

Mike Krack szerint néhány napon belől eldőlhet, milyen büntetést kap csapata azért, hogy adminisztratív hibát követett el a 2021-es költségvetés kapcsán. Szerinte a lényeg, hogy a limit alatt maradtak.

részletek