DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton szerint mérgező a közösségi média

Lewis Hamilton is egyetértett Max Verstappen véleményével a közösségi média negatív hatásairól. A hétszeres világbajnok szerint az egyes platformok nem tesznek eleget az emberek védelme érdekében.

A Sky Sports riporter viselkedését többször is kritizálta a Red Bull csapata, melynek tagjai Ted Kravitz tiszteletlen szavai miatt nem volt hajlandó nyilatkozni a sportcsatornának Mexikóban. Az eset természetesen nagy port kavart, a futamot követő sajtótájékoztatóján pedig Max Verstappen is elmondta, mit gondol a történtekről. A holland szerint az ilyesmi csak negatív dolgokat generál a közösségi médiában, ami egy elég mérgező hellyé vált, ezt pedig Lewis Hamilton sem gondolja másképpen.

"Azt hiszem, a közösségi média az évek múlásával egyre mérgezőbbé válik, szerintem le kellene szoknunk róla. Végső soron sok ember számára a mentális egészség most annyira kiemelkedő dolog, és nagyon sokan olvassák a bántó kommenteket” – idézte Hamiltont a RacingNews365.com.



A Mercedes versenyzője úgy látja, többet is tehetnének a platformok vezetői annak érdekében, hogy változzon a helyzet és gátat szabjanak a negatív hozzászólások tömegének, ám nem számít rohamos változásra.

„Szerencsére én nem olvasom a dolgaikat, de ezeknek a közösségi média platformoknak mindenképpen többet kell tenniük az emberek, különösen a fiatal gyerekek és a nők védelme érdekében. Jelenleg azonban nem ezt teszik, így szerintem ez csak folytatódni fog” – zárta gondolatait a 37 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: