DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz megnehezítené Verstappen dolgát a 2023-as szezonban

A Ferrari spanyol versenyzője az idény elején nem számított a lehengerlő Red Bull-fölényre, 2023-ban azonban újult erővel vetné bele magát a világbajnoki címért folytatott küzdelembe.

Carlos Sainz eltökélt szándéka, hogy a Ferrarival közösen új szintre emelkedjen 2023-ban, megnehezítve ezzel az idén domináns teljesítményt nyújtó Red Bull és Max Verstappen életét. A holland versenyző rekordnak számító 14 futamgyőzelmet könyvelhetett el ez idáig 2022-ben, aminek köszönhetően már a Japán Nagydíjon sikerült bebiztosítania pályafutása második világbajnoki címét. A spanyol nemrég elismerte, hogy meglepetésként hatott számára Verstappen dominanciája. 

„Nem ezt várod, különösen, amikor egy remek autóval rendelkezel az év elején. Bár otthonosabban éreztem volna magam akkoriban az autóban, és akkor Charles-lal nagyobb küzdelemre tudtuk volna kényszeríteni őt” – idézi a Ferrari versenyzőjét az F1i.com. Sainz számára meglehetősen hektikusan alakult az új szabályrendszer első éve, hiszen az évad elején nehezen tudott alkalmazkodni a maranellóiak idei autójához, az F1-75-höz, ami szemlátomást sokkal jobban feküdt Charles Leclerc vezetési stílusának. A spanyolt mindemellett több technikai meghibásodás, valamint stratégiai hiba is sújtotta, két futammal a szezon zárása előtt pedig vélhetően csalódásként könyveli el, hogy mindössze egyetlen győzelmet tudott aratni a sokáig etalonnak tűnő Ferrarival.



A spanyol kitartó munkájának köszönhetően egyre otthonosabban érzi magát a vörös autóban, amit az utóbbi hétvégéken mutatott erős teljesítményei is alátámasztanak, hiszen Monzában a negyedik helyig tört előre a mezőny végéről rajtolva, Austinban pedig rajtelsőséget ünnepelhetett. A silverstone-i győztes nem titkolt szándéka, hogy 2023-ban már rögtön az első versenytől kezdve megnehezíthesse a kétszeres világbajnok Verstappen életét. „A következő szezonra az a célom, hogy azonnal ezt a szintet tudjam majd hozni és megnehezítsem Max dolgát.” 

„Újabb esélyt kapunk majd jövőre, én pedig teljes mértékben hiszem, hogy a csapat ismét képes lesz egy hasonlóan erős autót építeni, az idei hibáinkból pedig tanulni fogunk. Készen állok a küzdelemre, és nagyon várom, hogy a Mercedes ellen is harcba szállhassunk, mert úgy tűnik, hogy jövőre ők is csatlakoznak hozzánk a mezőny elején” – tekintett előre a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: