DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vasseur szerint túl korai az Audi 2026-os párosán gondolkodni

Az Alfa Romeo csapatfőnöke szerint értelmetlen jóslatokba bocsátkozni a csapat 2026-os pilótapárosával kapcsolatban, miközben sajtóhírek szerint a négykarikások Mick Schumacherrel tervezik a jövőt.

Az ingolstadti autógyártó a Mexikói Nagydíjat megelőzően jelentette be hivatalosan, hogy 2026-től a jelenleg Alfa Romeo néven versenyző Sauber istálló partnereként csatlakozik a királykategória körforgásához. A bejelentést követően azonnal megindultak a találgatások a csapat 2026-os versenyzőpárosát illetően, az Audi pedig sajtóhírek szerint mindenképpen szeretne egy német pilótát az istálló kötelékében tudni, így a legtöbben Mick Schumachert tartják a legnagyobb favoritnak a csapat egyik ülésére, de nemrég a svájciak jelenlegi versenyzője, Valtteri Bottas is jelezte, hogy szívesen részt venne a négykarikások F1-es projektjében. Német sajtóértesülések szerint az Audi már tárgyalóasztalhoz is ült Mick Schumacherrel és képviselőivel.

„Mick számára az elsődleges cél, hogy túlélje a 2023-as szezont, mert szerintem a jövője egyértelműen az Audinál van. A márka szeretné őt a csapatnál tudni és biztosan állíthatom, hogy már történtek megbeszélések is az ügyben” – idézi az F1i.com Ralf Bach F1-es újságírót. A Haas német pilótája egyelőre pályafutásának megmentéséért küzd, hiszen Günther Steinerék nem titkoltan mérlegelik a lehetséges opciókat, Stoffel Vandoorne szerződtetése az Aston Martin részéről pedig megágyazhat a rutinos Nico Hülkenberg érkezésének, hiszen a Formula-E idei bajnoka gyakorlatilag Hülkenberg szerepkörét foglalja el a silverstone-iaknál.



Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint azonban értelmetlen ennyire előreszaladni a pilótakérdést illetően: „Meglehetősen ambiciózus dolog most a 2026-os pilótákról beszélni. Ott van az akadémiánk is, ahol próbálunk fiatalokat felkészíteni, de az sokkal inkább középtávra szól, mert egy jó gokartosból talán 2030, 2032 körül lehet valami. Jelenleg itt van velünk Valtteri, Zhou és Theo [Pourchaire] is a lehetőségre vár. Lesz időnk erről elmélkedni a jövőben és nem hiszem, hogy sok pilóta rendelkezik szerződéssel 2026 utánra” – magyarázta a francia szakember.

A hinwili istálló névadó szponzoraként funkcionáló Alfa Romeo 2023 után megszakítja együttműködését a Sauberrel, az Audi azonban csupán 2026-tól lesz a csapat hivatalos partnere. A köztes időszakban Vasseur szerint akár egy új szponzor nevét is viselheti az istálló. „Külön kell választani a csapat, valamint a cég nevét. Utóbbi neve biztosan Sauber marad majd, akárcsak a kasztnié, de elképzelhető, hogy érkezik egy újabb névadó szponzor” – zárta Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: