DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Max nagyobb elismerést érdemelne

A Red Bull csapatfőnöke büszke, hogy az egy szezonban legtöbbet nyerő három versenyző közül kettő is hozzájuk kapcsolódik – Sebastian Vettelt és Max Verstappent hasonlította össze.

Számos más rekordjához újabbat adott hozzá Max Verstappen a Mexikóvárosi Nagydíjon: a holland a Formula-1 történetében először nyert 14 nagydíjat egyetlen szezon során. A csúcsot előtte Michael Schumacher és Sebastian Vettel tartotta megosztva 13 futamgyőzelemmel – utóbbi 2013-ban ugyancsak a Red Bull versenyzőjeként érte el, ezért vont párhuzamot a két világbajnok közt Christian Horner.

„Az, hogy a szóban forgó lista első három helyezettjéből kettőt is mi adtunk, olyan dolog, amire büszkék lehetünk” – mondta vasárnapi sajtótájékoztatóján Horner Mexikóban, ahol a Formula.hu is jelen volt. „Sokan még mindig nálunk dolgoznak, akik Vettel mellett is ugyanazt a munkát végezték. Versenycsapat vagyunk, ez a DNS-ünkben van: versenyzők vagyunk, a határokat feszegetjük és agresszívan megyünk előre.”



„Két nagyon eltérő, de hihetetlenül sikeres versenyzőről beszélünk. Sebastian eredményei a sport legnagyobb és legsikeresebb versenyzői közé emelik őt. Ma viszont láthattuk, hogy Max is elképesztően különleges, és néha úgy érzem, a sikereit nem értékelik annyira, mint megérdemelné” – beszélt a négyszeres és kétszeres világbajnokról.

„Többéves Mercedes-dominanciát láthattunk, a mostani viszont talán a legerősebb szezon egyetlen versenyző részéről. Ő nyerte a legtöbb futamot, ráadásul két sprinten is győzött, és egyáltalán nem a pole-ból indult mindig, meg kellett küzdenie. Az évre visszatekintve csak arra a következtetésre lehet jutni, hogy ez egy kiváló szezon volt” – dicsérte Horner Verstappent, aki Mexikóvárosban az eddigi pontrekordot is megdöntötte: 416 egységet csak ő ért el egy évben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: