DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo sokszor utasnak érezte magát az autóban

Az erős mexikói szereplés kapcsán árulta el az ausztrál pilóta: idén az esetek többségében egyáltalán nem érezte komfortosan magát a McLaren 2022-es F1-es versenygépében.

A szezon nagy része a küszködésről szólt Daniel Ricciardo számára, aki az év végén a McLarentől és a Formula-1-ből is távozik – igaz, utóbbi esetén a pilóta reményei szerint csak átmeneti búcsúról lesz szó. A Mexikóvárosi Nagydíjon azonban szokatlanul erős produkciót tett le az asztalra: a közepes–lágy gumis taktikát maximálisan kihasználva egy tíz másodperces büntetés ellenére is a hetedik helyet kaparintotta meg, azaz a középmezőny legjobbja lett.

ricciardo-mexiko-mclaren-2



Az ausztrál a futam után elárulta, hogy idén igazából először érezte igazán jól magát az autóban. „Jobb később, mint soha, azt hiszem” – idézi szavait a Motorsport.com. „Ki fogom élvezni ezt, hogy sikerült ezt a tempót futnunk. Remélem, ez azt jelenti, hogy ilyen lesz a következő két futam is. Nem akarok negatív lenni, még csak nem akarok előre sem tekinteni, csak ki akarom ezt élvezni. Remélhetőleg tanultunk belőle valamit. Még a pontszerzések alkalmával is, sőt akár tavaly is úgy éreztem, hogy inkább védekeztünk, semmink támadtunk. Szóval jó érzés volt egy támadó felfogású versenyt futni, különösen nekem ezzel az autóval.”

„Egyszerűen rengetegszer éreztem úgy, hogy bizonyos szempontból csak utas vagyok: azt éreztem, olyan kevés a tapadás, hogy semmilyen tehetség nem tudta volna azt ellensúlyozni” – folytatta a többszörös nagydíjgyőztes. „Ilyenkor éreztem magam kissé tehetetlennek olykor. Úgy érzed, nem tudsz megmutatni semmit, mert nem tudsz a többiek szintjén teljesíteni. Úgyhogy ma legalább tudtuk nyomni, megvolt a tempónk, és boldoggá tett, hogy én voltam az, aki az erős köridőket futotta.”

Arra a felvetésre, hogy bizonyítani akart-e valamit a mexikói teljesítményével, így reflektált Ricciardo: „Tudom, hogy még mindig képes vagyok erre, csak nehéz, amikor ez nem jön össze hétről hétre. Olyan ez, mint Sebastian esetében, aki fenomenális utolsó versenyeket teljesített, és kérdezgetik is tőle, hogy tényleg eljött-e a visszavonulás ideje neki. Úgy gondolom, mindannyian képesek vagyunk erre a jó napjainkon. Nyilván a kiegyensúlyozottság hiányzik valamilyen okból. De még mindig imádom, és még mindig az élre szeretnék törni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: