DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. február 4. szombat
F1

Ricciardo tervet készít: újra győzne

Bár a 2023-as F1-es szezont kihagyja, a többszörös nagydíjgyőztes ausztrál szavai alapján nagyon is a visszatérést tervezi 2024-ben – méghozzá olyan csapatnál, amellyel az élmezőnyben szerepelhet.

Daniel Ricciardo az évad végén távozik a McLarentől, s mint azt nemrég gyakorlatilag elismerte, jövőre nem is láthatjuk majd őt a Formula-1-es rajtrácson. Az ausztrál azóta többször is nyíltan beszélt a kihagyásról – sőt, azt is elhintette, hogy lehet, hogy úgy fogja érezni, hogy nem is akar már visszatérni az F1-be.

Ez utóbbinak azonban ellentmond az, ahogy a többszörös futamgyőztes az austini sajtónapon nyilatkozott, ahol a 2023-as éve kapcsán kijelentette, hogy „tervet” készít, amelynek végcélja, hogy újra győzzön:

ricciardo-mclaren-2022_1„Látni fogtok errefelé. Másképp fog kinézni a jövő évem, de nagyon is van egy tervem” – idézi Ricciardót az F1i.com szakoldal. „Szóval nem arról van szó, hogy kijelentkeznék és azt mondanám, hogy ’viszlát később’, nagyon messze vagyunk ettől. Csak készítek egy tervet, amellyel megpróbálok visszatérni a mezőny elejére, hogy újra versenyeket nyerhessek és elérhessem mindazt, amiről tudom, hogy képes vagyok.”

A fentiek alapján tehát Ricciardo nagyon is a visszatérést tervezi 2024-re – bár ahogy néhány nappal korábbi cikkünkben összegyűjtöttük, a jelenlegi állás szerint nem lesz túl sok opciója. Mindenesetre a pilóta egyelőre az idei évad szép lezárásában bízik, s úgy érzi, erre lehet is esélye annak ellenére, hogy a szezon jelentős részében idén is csak küszködött:

„Úgy érzem, a japán hétvége is viszonylag erős volt. Az eredményekben ez nem mutatkozott meg, de úgy érzem, több jó dolgot is találtunk abban a hétvégében személy szerint. Izgatott vagyok az utolsó négy futam, valamint különösen ezen pálya miatt. Úgy érzem, mindig találok két-három extra tizedet csak azáltal, hogy itt vagyunk Texasban. Meglátjuk. Boldog, izgatott, motivált vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: