DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo: A kihagyás alatt eldől, vissza akarok-e térni

Az ausztrál 2023-ban rádöbbenhet, hogy igazából nem is akar újra az F1-ben versenyezni – de valószínűbbnek tartja, hogy a szünet még motiváltabbá teszi, ahogyan történt annak idején a karantén három hónapja alatt.

Hiába vannak még kiadó ülések a rajtrácson – a Haasnál és a Williamsnél – Daniel Ricciardo már kijelentette, a 2023-as szezonban nem lesz a Formula-1 mezőnyében. Ricciardo eddigi megnyilvánulásaiból úgy tűnt, azzal a céllal megy egyéves szünetre, hogy 2024-ben feltétlenül visszatérjen. Most máshogy fogalmazott, előfordulhat, hogy a távolmaradás végleges lesz – bár valószínűbbnek tartja, hogy a kihagyás csak meghozza a kedvét az újbóli versenyzésre.

„Talán kihagyom az évet, és úgy gondolom, nem is igazán akarok visszatérni. Ha így lesz, akkor jól van, megkaptam a választ. De végső soron azt hiszem, hogy ha ki is marad a következő év, akkor az lesz a helyzet, mint a Covid alatt. Három hónapot töltöttem a farmon Ausztráliában, és annyira motivált és éhes voltam, hogy alig vártam a versenyzés visszatérését” – mondta a The Race lapnak adott interjúban Ricciardo.



„Ez történik, ha az ember szeret valamit. Mint amikor a párod távollétében csak nő a ragaszkodásod iránta. Ebben az esetben pedig úgy gondolom, ez is a történetem része, most pedig vissza kell térnem és bosszút kell állnom. Ha nem így lesz, hát legyen. De általában így működöm” – mondta az ausztrál.

Kérdés persze, hogy ha Ricciardo 2023-ban arra az elhatározásra is jut, hogy újra a Formula-1-ben akar versenyezni, adódik-e számára lehetőség: pár nappal ezelőtti cikkünkben végigvettük a 2024-es pilótapiac valószínűsíthető szabad üléseit, a fejtegetés alapján pedig nem néz ki úgy, hogy Ricciardo válogathat az ajánlatok között. Különösen, hogy az ausztrál számára csak versenyképes csapatok jöhetnek szóba.

„Lehet, hogy szuperül érezném magam, de a 16-17. helyért harcolnék” – beszélt erről az interjúban. „Mindenki tudja, hogy ha valaki a mezőny végében van, akkor hiába rúgja szét mások hátsóját, az eredménye egy 16. hely, ennek pedig megvan a kockázata, én sem akarok ilyen helyezésért harcolni. Nem akarom, hogy az a kérdés fogalmazódjon meg bennem, hogy mit csinálok én még itt – nem akarok így elhidegülni a sporttól, ahhoz túlságosan szeretem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: