DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Raikkönen után többen kipróbálnák a NASCAR-t

Hatalmas érdeklődést váltott ki idén, amikor Kimi Raikkönen bemutatkozott a Cup Seriesben a Trackhouse Racing színeiben. A csapat tulajdonosa elárulta, akár bővíthetik is a Project 91 programját.

A Cup Series rájátszásának végén debütálhatott a Trackhouse Racing Project 91 névre hallgató programja, melynek lényege, hogy a 91-es rajtszámú autóba más nemzetközi sorozatokban elismert versenyzőket ültessen a csapat, ezzel is növelve a bajnokság iránti érdeklődést. Az első próbálkozás egyértelműen sikeresnek bizonyult, hiszen a Watkins Glen International pályán a Formula-1 2007-es világbajnoka, Kimi Raikkönen mérettette meg magát a NASCAR legjobbjaival szemben.

Az épített pályás futamon a jégember kiválóan teljesített, és jó esélye volt arra, hogy a legjobb tíz között zárjon, ám egy ütközés következtében kénytelen volt feladni a futamot. Mikor a verseny után egy esetleges visszatérésről faggatták, azt mondta, majd meglátja, de a csapat tulaja, Justin Marks szerint nagyszerű lenne, ha ismét velük versenyezne a finn pilóta. A szakember úgy látja, Raikkönen szereplése bebizonyította, hogy volt értelme az ötletüknek, így annak a lehetőségét sem vetette el, hogy a jövőben bővítsék a Project 91 koncepcióját.

„Végső soron szeretnék több versenyt is így megcsinálni, három, négy, vagy akár öt futamot is. Fontos, hogy valami olyat hozzunk a versenypályára, ami egyedi és példátlan. Ez nem kizárólag a Formula-1-es pilótákról szól, hanem arról, hogy milyen különböző szakágakat, háttereket, személyiségeket és hírességeket tudunk bevinni a sorozatba, szóval folytatjuk a tárgyalásokat” – idézte őt a Motorsport. 



Marks azt is elárulta, van-e konkrét bevásárlólistája, miután idén több F1-es futamon is jelen volt, és könnyen lehet, hogy a szezonzárón is tiszteletét teszi.

„Ez egyfajta kapcsolatteremtés, de a Formula-1 nagyon érdekes időszakot él át most. Ők egy nagyon ambiciózus márkává váltak, a mód, ahogyan a személyiségüket népszerűsítik, és a platform, amivel a világ felé fordulnak, eléggé élvonalbeli. Szeretek elmenni ezekre az eseményekre, és megnézni, hogyan lépnek kapcsolatba a rajongókkal, hogyan aktivizálják és népszerűsítik a partnereiket. Csütörtökön ott voltam Austinban, mert fontos volt számomra, hogy akkor menjek, amikor nem voltak autók a versenypályán, amikor minden mást csináltak, csak azért, hogy inspirálódni tudjak, tanuljak és találkozzak néhány emberrel. Idén ugyanezért mentem Miamiba, és lehet, hogy pár hét múlva a szezon utolsó hétvégéjén is ezt fogom tenni. Ez nagyon tanulságos a számomra” – folytatta Marks, aki szerint a NASCAR sok versenyző számára vonzó lehet. 

„Nagyon izgatott vagyok a sport és a program jövője miatt, mert a NASCAR-t mindenki ismeri a világon, mindenki szívesen kipróbálná, mert hihetetlen, ráadásul most már egy olyan autónk is van, amiben erre lehetősége nyílik azoknak, akik még nem vezettek ilyet. Rengeteg kapcsolat épül jelenleg is, de nyilvánvalóan ezt finanszírozni is kell, úgyhogy jelen vagyunk a piacon, és beszélgetünk olyan cégekkel, akiket érdekelne, hogy részt vegyenek benne. Végül is ez fogja meghatározni, hány ilyen futamunk lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: