DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Sophia Flörsch visszatért a pályára

Kevesebb, mint négy hónappal horrorisztikus balesetét követően visszatért a versenypályára Sophia Flörsch. A tizennyolc esztendős német hölgy teljesen meggyógyult és várja, hogy bizonyíthasson.

Amikor ősszel Makaóban óriási sebességgel kicsapódott a pályáról és rommá törte az autóját, mindenkiben meghűlt a vér és a legrosszabb is felmerülhetett a nézőkben, látva a borzalmas becsapódást. A baleset mértékéhez képest olcsón megúszta Sophia Flörsch, nem szenvedett maradandó sérüléseket, eltört csigolyája is rendbe jött, már február elején teljesen gyógyultnak nyilvánították, alig várta, hogy visszatérhessen.

Ez most meg is történt, a Van Amersfoort Racing színeiben vesz részt idén a Formula European Masters sorozatban, ami a korábbi F3-as bajnokság versenyautóit használja. Szerdán jött el a nagy nap, Flörsch kisasszony Monzában tesztelhette a versenyautót, remek időjárási körülmények között. 1:44,548-as idejével a tabella élén találta magát, de hozzá kell tenni, hogy a többiek F4-es versenyautóval futottak pályára.

Sophia Flörsch 90 körrel tért vissza Monzában


A szerdai 90 kört követően csütörtökön esősre fordult az időjárás Olaszországban, így a körülmények nem engedhették meg, hogy tovább javítson korábbi idején. Csapatfőnöke így is elégedett a pilótalány teljesítményével. „Nyoma sincs a korábbi balesetének, tökéletesen fitt állapotban van. Az időket egyelőre nemigen tudjuk összehasonlítani, mivel kizárólag mi érkeztünk F3-as versenyautóval” – nyilatkozta Frits van Amersfoort a Motorsport.com szakoldalnak.

„Sophia sokkal erősebbnek tűnik, mint tavaly bármikor, nagyon elégedettek vagyunk az elvégzett munkájával. Kicsit kezd az az érzésem lenni, mint amikor Mick Schumacher nálunk versenyzett (2015-ben ugyanennél az istállónál tekerte a kormányt a Formula-4-ben a hétszeres világbajnok fia), tegnap például körbenéztem és húsz fotóst láttam a bokszunk mellett.”

„Sophia visszatérése valóban nagy hír, de lassacskán elfelejthetjük azt a szörnyű balesetet és kezdhetünk összepontosítani arra, hogy egyre inkább feljebb tornásszuk a teljesítményünket” – tette hozzá a csapatfőnök. Flörsch egyébként abban a tekintetben hasonlít Billy Mongerre, hogy mindkettejüknek egy komoly baleset hozta meg az ismertséget, remélhetőleg mindketten képesek lesznek magas szintű teljesítményt nyújtani a pályán is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: