DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F2/F3

Sophia Flörsch teljesen meggyógyult

A fiatal német versenyzőhölgy döbbenetes balesetet szenvedett novemberben Makaóban. Bár egy csigolyáját is eltörte, rendkívül szerencsésnek mondhatja magát, immáron hivatalosan is egészséges.

Fellélegezhet a tizennyolc esztendős Sophia Flörsch, akit furcsa módon éppen egy nagyon komoly karambol tett igazán híressé. Makaóban ugyanis nem sokkal a Formula-3-as mezőny rajtja után horrorisztikus balesetet szenvedett, óriási sebességgel repült ki a pályáról és csapódott a védősávnak. Egyébként a hölgynek már korábban is akadt nagyon meleg pillanata, amikor egyszer nem vett észre egy piros zászlós jelzést, versenytempóban száguldott tovább és kis híján telibe talált egy pályára hajtó terepjárót. A jelzés nem lehetett valami látványos, mivel a mögötte érkező pilóta is hasonló sebességgel repesztett tovább. Makaóban viszont hatalmasat bukott.

Bár első látásra mindenki attól tartott, hogy akár a legrosszabb is megtörténhetett a német lánnyal, szerencsére relatíve jól megúszta. Hetedik csigolyája eltört, de a gerincvelő nem sérült meg. Műtétje után elkezdhette a rehabilitációt, amelynek eredménye hivatalosan is az most már, hogy novemberi balesetéből februárra teljesen felépült.

Flörsch nagyon olcsón megúszta a borzalmas becsapódást


Jöhetnek az edzések és a felkészülés a következő szezonra. „Néhány napja voltam az orvosnál és a hét legszebb napjaként éltem meg, amikor is 100%-osan gyógyultnak nyilvánítottak. Ismét normálisan, keményen edzhetek és újra beülhetek versenyautóba is. Ebben a pillanatban ez tesz engem a legboldogabbá, nagyon örülök a hírnek” – idézi Flörsch kisasszonyt a Speedweek.com szakoldal.

Egy kis „emléke” így is maradt még az ütközésből. „A gerincemben öt csavar és egy kis titánlemez található, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy ez egyáltalán nem befolyásol engem semmiben. A Formula European Masters sorozatban folytatom pályafutásomat. Nagyon szeretnék jó eredményekkel kitűnni, hogy az emberek ne a balesetem miatt ismerjenek, hanem azért, mert nagyon gyors versenyző vagyok” – tekintett előre Flörsch, aki tavaly sokat fejlődött. Év elején átlagosan 1,2 másodperccel, év végére már csak 0,2 másodperccel maradt el a legjobbaktól.

A férfi rajongók kedvéért is remélhetjük, hogy a német hölgy minél feljebb jut a juniorsorozatokban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: