DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

F2: Nagy balesetet és Red Bull-junior-győzelmet hozott a főfutam

Isack Hadjar tegnap elvett sprintgyőzelme után dominálta az F2-esek főfutamát Melbourne-ben, a Red Bull-junior így első vasárnapi diadalát aratta a szériában.

Az izgalmakkal teli sprintfutam és egy újabb elvett győzelem után a főfutammal zárult a Formula-2 melbourne-i programja. A pole-pozícióból Dennis Hauger indulhatott az MP Motorsport autójával, mögötte a Prema újonca, Andrea Kimi Antonelli és a tridentes Richard Verschoor sorakozott fel.

Hatalmas csata alakult ki az élen Hauger és Antonelli között a rajt után, az olasz és a norvég oda-vissza előzgették egymást a vezetésért, az előbbi végül tartani tudta első pozícióját. A harmadik helyen is változás történt: a listavezető Zane Maloney ugrotta át Verschoort. A szerencsétlen időmérő után csupán 16. helyről induló Oliver Bearman is szépen rajtolt, az első pár kanyar után már a kilencedik helyen haladt, valamint Victor Martins is hatalmasat lépett előre a 21. helyről a tizedikre.

Az élen álló MP Motorsport-pilóta már öt kör után a gumik kopását jelentette a rádión, a közepeseken rajtoló Kush Maini pedig lassan el is kezdte becserkészni a szuperlágyakon autózókat. Az indiai egészen a második helyig jött fel, ezután azonban a virtuális biztonsági autós fázis megakasztotta előretörését, miután Joshua Dürksen autója pörgött ki a versenyből. Az újraindítást követően már Hauger sem úszta meg az invictás közeledését, aki átvette a vezetést.



A tizedik körben megkezdték a kerékcseréket a szuperlágyakon rajtoló versenyzők, viszont hamarosan megint jönnie kellett a biztonsági autónak, ugyanis pont a győzelemre esélyes Hauger törte össze nagyon csúnyán az autóját. Ebből a helyzetből Isack Hadjar jött ki a legjobban, aki hirtelen a már kiállók élén találta magát.

Az újraindítás után el is kezdték letámadni a friss gumikon autózók az előttük lévő csoport tagjait, Hadjar pedig szépen leszakította magáról az Antonelli-Aron-párost. A Mercedes-juniort egy nagyszerű manőverrel maga mögé utasította az ex Mercedes-junior, majd Maloney is megelőzte az olasz premást, aki így le is csúszott a teoretikus dobogóról. Néhány körrel a vége előtt a mezőny maradéka is kiment a kötelező kerékcserére, így Hadjar visszatérhetett az élre, ahol a futam végéig már nem is történt változás.

Isack Hadjar a tegnap elvett sprintfutamos győzelme után a főfutamot stabilan húzta be. Mögötte az újonc Paul Aron újabb dobogós helyezéssel gazdagodott, míg Zane Maloney harmadik helyével bebiztosította vezetését a bajnoki tabellán. Most egy hosszabb kihagyás következik a junioroknak, akiket legközelebb május közepén, Imolában láthatunk megint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: