DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő

Monza

Retro – Az ifjú német csodát tesz Monzában

A 2008-as szezonban épp ezen a napon rendezték az esőáztatta Olasz Nagydíjat, melyen Sebastian Vettel saját maga és akkori csapata, a Toro Rosso első győzelmét szerezte.

részletek

Alonso: A Ferrari mindig megpróbál valamit hazai pályán

Fernando Alonso, az Aston Martin versenyzője és Dr. Helmut Marko, a Red Bull főtanácsadója is biztos volt benne, hogy a Ferrari meg fog próbálni valami extrát a monzai győzelemért.

részletek

Retro – Aki "tönkretette" Ron Dennis életét

Ma ünnepli születésnapját Jean-Louis Schlesser, az igazi polihisztor, aki a túraautók, a sportautók és a ralizás világában is mély nyomokat hagyott maga után - na meg Ron Dennis lelkében is...

részletek

Retro – A Formula-1 legsötétebb napja

1961. szeptember 10-én történt a Formula-1 történetének legszörnyűbb balesete, melyben tizenöt néző mellett Németország első klasszis F1-es pilótája vesztette életét.

részletek

„Max két éve nem hibázik” – Vasseur

A Red Bull kiemelkedő tempója mellett az nyűgözi le leginkább a Ferrari F1-es főnökét, hogy a holland még nyomás alá helyezve sem követ el hibát.

részletek

Retro – A Legenda első győzelme a tifosi előtt

Szinte nem volt olyan F1-es versenyző, aki ne hibázott volna az 1996-os Olasz Nagydíj során, így az a pilóta nyert, aki a legkisebbet vétette: Michael Scumacher először nyert a Sebesség Szentélyében.

részletek

Aston: Jobb F1-es autót kell adnunk a pilótáinknak

Mike Krack csapatfőnök úgy véli, az ő feladatuk, hogy jobb technikát adjanak Alonsóék alá, akik mindent kiautóztak magukból az Olasz Nagydíjon is.

részletek

Hamilton számolja a napokat 2024-ig

A hétszeres F1-es világbajnok tudja, hogy együtt kell élnie az idei autóval, de már alig várja, hogy a Mercedes jövő februárban leleplezze a W15-öst.

részletek

Miért nem jelent semmit a Ferrari monzai tempója?

Szezonja talán legjobb teljesítményét nyújtotta az Olasz Nagydíjon a Ferrari, de ez nem sokat ér a hátralévő futamokra. Mondhatjuk, hogy semmit.

részletek

Retro – Nyolcszázados bajnokavatás

Szeptember 7, Monza, Olaszország. Az 1969-es F1-es szezon nyolcadik futama. A skót Jackie Stewart a bajnoki cím kapujában áll, de egészen az utolsó méterekig nem dől el, hogy beléphet-e rajta...

részletek

Nem kevesebb, inkább több DRS kell az F1-esek szerint

Ismét egyre nehezebbé válik az F1-es autók követése, emiatt a látványos monzai csaták ellenére is muszáj az állítható hátsó szárnyra támaszkodniuk.

részletek

„Varázslatra lenne szükségünk” – Hülkenberg

A Williams már elhúzott, de a többiekkel sem tudja tartani a lépést a Haas. Pedig Magnussen úgy érzi, erősebb alapok vannak a csapatnál, csak az autó gyenge.

részletek