DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F2/F3

F2: Holland győzelem a sprinten

Bearman nem, izgalom viszont volt bőven az F2-esek szaúdi sprintfutamán, amelynek végén holland diadal született, az észt újonc pedig újra dobogóra állhatott.

Az F1-ben Carlos Sainz vakbélgyulladása miatt ezen a hétvégén debütáló Oliver Bearman nélkül sorakozott fel a Formula-2 mezőnye a Szaúd-arábiai sprintfutamra. A tegnapi időmérőt a hiteches Paul Aron zárta a tizedik helyen, így ő indulhatott a fordított rajtrácsos pole-pozícióból, az észtet Richard Verschoor és Isack Hadjar követték.

Az első három helyen nem történt változás a rajt után, mögöttük azonban zajlottak az események rendesen: két autó lefulladt a rajtrácson, Andrea Kimi Antonelli Premájának első szárnyáról lehullott egy nagyobb darab egy összeérés után, Victor Martins pedig a szoros helyezkedés közepette találta magát a falban, az ő versenyének itt vége is volt. A biztonsági autós fázis utáni újraindítás jól sikerült az első helyen autózó észtnek, nem történt változás az élmezőnyben. A Bahreinben is jól teljesítő Kush Maini a kilencedik rajtkockából indulva az ötödik helyig tornázta fel magát a nyitó körökben.



A nyolcadik körben Verschoor áthámozta magát Aronon, átvéve ezzel a vezetést. Eközben a maradék dobogós pozícióért is nagy csata zajlott, Hadjart Dennis Hauger váltotta a harmadik helyen. Nem sokáig élvezhették azonban a fiatalok a száguldást, újra jönnie kellett a biztonsági autónak: Amaury Cordeel autója adta meg magát a pályán egy megforgást követően. Aronhoz hasonlóan Verschoor is jól kapta el az újraindítást, az élmezőnyben pedig lenyugodtak a kedélyek, egyedül Enzo Fittipaldi gyűrte le Hadjart a negyedik helyért. Az előző hétvégén duplázó Sauber-junior, Zane Maloney ismét zseniálisan teljesített, tizenötödikként indulva immár a pontszerző helyeken autózott.

A verseny vége felé újra beindult az élet a top háromban: Hauger feljött a második helyre, letaszítva Aront a dobogó legalsó fokára, az újonc pilóta pedig már nem talált elég tempót a Hitech-autóban ahhoz, hogy visszavegye pozícióját. Richard Verschoor végül magát senkitől sem zavartatva behúzta a szezon második sprintfutamának győzelmét Hauger és az első F2-es évében újból remeklő Aron előtt. Fittipaldi, Maloney, Jak Crawford, Antonelli és Martí távozhattak még pontokkal a szaúdi este után.

 

Frissítés: A Trident két pilótáját, Richard Verschoort és Roman Staneket diszkvalifikálták a sprintfutamról egy technikai szabálysértés miatt, így a holland elvesztette győzelmét. Dennis Hauger az új nyertes, Paul Aron feljött a második helyre, míg Enzo Fittipaldi örökli meg a harmadik pozíciót. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: