DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Sainz vakbélgyulladással kórházban, Bearman ugrik be a helyére

Péntek kora délután a Ferrari bejelentette, hogy vakbélgyulladást diagnosztizáltak a spanyolnál, így F2-es reménységük helyettesíti őt az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj további részében.

Nem indult jól Carlos Sainz számára a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj hétvégéje, hiszen rosszullét miatt kénytelen volt kihagyni a szerdai sajtónapot. Csütörtökön aztán autóba ült mindkét szabadedzésen, bár a spanyol elmondta: továbbra sem érezte magát százszázalékos állapotban, így a határokat sem tudta feszegetni.

f1-sainz-ferrari-szaud-1



Ennek pedig oka volt: a Ferrari pénteken kora délután bejelentette, hogy vakbélgyulladást diagnosztizáltak Sainznál. A Scuderia tájékoztatása szerint a múlt héten a szezont dobogóval indító versenyző műtétre szorul, s már kórházban is van. Mindez természetesen azt is jelenti, hogy Sainz nem tud részt venni a hétvége további részében.

Az elmúlt években nem ez az első vakbélgyulladásos távolmaradás az F1-ben: 2022-ben a monzai Olasz Nagydíjat Alexander Albon volt kénytelen kihagyni ugyanilyen okból.

 

A Ferrari F2-es reménysége debütálhat

A Ferrari egyúttal azt is bejelentette, hogy Sainz helyét a hivatalos tartalékversenyzőjük, Oliver Bearman veszi át a pénteki harmadik szabadedzéstől kezdődően Szaúd-Arábiában.

f1-bearman

Bearman a Ferrari akadémiájának egyik legígéretesebb reménysége, aki jelenleg a Formula-2-ben vitézkedik, így értelemszerűen amúgy is ott volt Dzsiddában. Sőt, a fiatal brit az F2-esek csütörtöki időmérőjét meg is nyerte, így pole-ból kezdhette volna meg a szombati főversenyt – de csak volna, hiszen ez azt is eredményezi, hogy Bearman nem vesz részt az F2-es hétvége futamain.

A mindössze 18 éves tehetség nem először szerepel F1-es nagydíjhétvégén, hiszen tavaly két szabadedzésen is részt vett Haasszal, viszont értelemszerűen most először áll rajthoz majd futamon. Legutóbb 1972-ben (!) fordult elő, hogy egy versenyző a Ferrarinál debütáljon az F1-ben: akkor Arturo Merzario mutatkozott be a maranellóiak színeiben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: