Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. január 20. szerda

Szaúd-Arábia

Lassítják a Dakart a tavalyi tragédiák után

Egészen más hangulatban kezdődik az idei Dakar Rali, mint a tavalyi. Nani Roma navigátora koronavírus miatt kidőlt, a gépátvételt vírustesztátvétel előzte meg, a motoros biztonsági intézkedéseknek pedig nem mindenki örül.

részletek

„Hamilton is úgy jár, mint DiCaprio”

A hétszeres világbajnok méhkasba nyúl a környezetvédelem és emberi jogok melletti fellépéseivel – vélekedik Christijan Albers, aki megkérdőjelezi, hogy a sportot szabad-e véleménynyilvánításra használni, ahogyan Hamilton teszi.

részletek

Hivatalos: Szaúd-Arábiába látogat az F1 2021-ben!

Pályarajz és pontos dátum még nincs, immáron azonban hivatalosan is bejelentették: 2021 novemberében az F1 Szaúd-arábiai Nagydíjat rendez Dzsidda városában, egy utcai aszfaltcsíkon, villanyfény mellett.

részletek

Emberjogi szervezet támadja a szaúdi versenyt

Még meg sem épült, máris megvannak az első ellenzői a szaúd-arábiai pályának. Az Aramco idén lépett színre az F1-ben, s egyre nagyobb szerepet szeretne vállalni az olajóriás.

részletek

Sajtó: 23 futamos F1-es naptár jöhet 2021-ben

A kiszivárgott információk alapján még az eredetileg tervezett idei kalendáriumnál is hosszabb menetrend várhat jövőre az F1-es mezőnyre, amely Szaúd-Arábia révén egy új országba is ellátogatna.

részletek

Sajtó: 2021-ben érkezik a Szaúd-arábiai Nagydíj

A világ legértékesebb vállalataként az Aramco az idei szezonban jelent meg az F1 szponzoraként, de a szaúdi olajcég ennél többre vágyik: saját versenyt szeretne, melynek állítólag már biztos a helye.

részletek

A Formula-1-nek fontosabb a pénz, mint az emberi jogok?

Az NGO emberi jogi szervezet úgy véli, Szaúd-Arábiát egyelőre el kellene felejtenie a száguldó cirkusznak az emberi jogok súlyos megsértése miatt. A háttérben azonban óriási pénzek diktálnak.

részletek

2023-tól jöhet az F1-es futam Szaúd-Arábiában

Három év múlva készen fog állni a helyszíni arra, hogy F1-es futamot rendezzen, de a tervek szerint vendégül látnák a MotoGP-t, vagy a WEC-t is - a legnagyobb eseményekre készülnek.

részletek

Sajtó: Az F1 csillagászati összeget zsebel be a Szaúd-arábiai Nagydíjért

Angliai sajtóértesülések szerint a Formula-1 vezetősége és Szaúd-Arábia megegyeztek egymással egy közel-keleti futam rendezését illetően, amelyért egészen elképesztő összeget raknak le az asztalra.

részletek

Szaúd-Arábia futurisztikus F1-es pályát épít

Egyre több jel utal arra, hogy a közel-keleti ország komolyan gondolja a nagydíjrendezést. A sivatagban felépülő új városban, Qiddiyában F1-es versenypálya is készül.

részletek

Miért akar villanyfényes futamot a környezettudatos Formula-E?

Ha van két dolog a világon, ami nem passzol össze egymással, akkor az a tudatos energiahasználatot hirdető FE és az energiapazarló, mesterséges fény melletti autóversenyzés. Szaúd-Arábiában mégis létrejöhet?

részletek

Szaúd-Arábia elképesztő ajánlatot tett a futamrendezésért

Az Arab-félszigeten elterülő, több, mint kétmillió négyzetkilométer területű, olajban nem szerénykedő Szaúd-Arábia egészen elképesztő összeget lengetett be egy F1-es futam rendezése érdekében.

részletek
Olvastad már?