DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Hírösszefoglaló

Büntetés, óvatosság, pesszimizmus – a szerdai F1-es hírek

Leclerc hátramegy, a Red Bull az előnyét félti, Verstappen Alonsót biztatja, az Aston Martin óvatos – ezek voltak március 15. szerda F1-es hírei.

Magyarországon a nemzeti ünnep miatt minden megállt egy kicsit, az F1-ben viszont zajlik az élet, hiszen holnap, azaz csütörtökön a sajtónappal megkezdődik a dzsiddai F1-es hétvége, melyen utazó tudósítónk, Mészáros Sándor is jelen van, akinek videós bejelentkezései megtalálhatóak lesznek különböző felületeinken. A mai videó az alábbi képre kattintva tekinthető meg:

dzsidda-2022



Mindenekelőtt a Ferrariról kell beszélnünk, hiszen a nap talán legfontosabb híre az volt, hogy Charles Leclerc már a szezon második versenyén rajtbüntetést fog kapni – Frederic Vasseur csapatfőnök többek között erről is beszélt a sajtó képviselőinek, de azt is elárulta, hogy a bahreini kiesés után versenyzője motivációs beszédet tartott a csapatnak, s arra is kitért, hogy David Sanchez távozása után várható-e újabb kulcsemberek elvesztése.

Ami a Red Bullt illeti, Max Verstappen nem számít könnyű menetre Dzsiddában, ahol áthelyezték a korábban különös jeleneteket eredményező DRS érzékelési pontot – Kevin Magnussen egyébként a pálya további átalakításait illetően hangsúlyozta, hogy szeretné, ha nem veszne el a Corniche Circuit különleges jellege.

Verstappen több versenyzőtársáról is szót ejtett, elmondta, hogy miért becsüli igazán nagyra csapattársát, Sergio Perezt, a barátnője szerint utolsó F1-es éveit teljesítő Fernando Alonsóról pedig azt mondta, hogy szerinte idén futamot nyerhet – amit ő személy szerint nem is bánna. Ha már az Aston Martin: a csapatfőnök elmondása szerint maguk sem akarták elhinni azt az előrelépést, amit produkáltak idénre, Alonso viszont csak óvatosan mer optimista lenni.

astonmartin-celebration-2023-bahrein

A Martin Brundle szerint akár Lewis Hamilton elvesztése által is fenyegetett Mercedes pedig még óvatosan sem, Toto Wolff csapatfőnök – akivel kapcsolatban Eddie Jordan kemény kritikát fogalmazott – legfeljebb csak apró előrelépést tud elképzelni Dzsiddában.

Az üldözőboly tagjai, így többek között a csillagosok számára elsősorban az adhat reményt, hogy Helmut Marko szavai szerint az Osztrák Nagydíj szerződéshosszabbításának feltétlenül örülő Red Bull arra számít, hogy visszaesnek a költségvetési sapka túllépéséért kapott büntetés miatt – ami egyébként a csapatfőnök szerint határozottan nem volt csalás, még ha a Hamilton-szurkolók egyfajta Antikrisztusnak is tekintik emiatt. Marko az AlphaTauriról is beszélt, melytől mindenképpen többet vár – az Angliába költözés viszont nem merült fel komolyabban.

A FormulaPlusz rovatban újabb versenyzői akadémiát mutattunk be, ezúttal a Sauberét, ahol a jövő nagy francia reménysége versenyez – no meg az a Lena Bühler, aki idén az F1 Academyben szerepel, melynek mezőnye egy arab testvérpárral bővült ezúttal.

alqubaisi

A Formula–1-től elkanyarodva: a szabadedzésekkel megkezdődött az endurance-világbajnokság új érájának első hétvégéje – ahol több biztonsági probléma is felmerült. Friss hírek érkeztek a túraautósok új világsorozatáról, a MotoGP-ben pedig nagy bajban a Honda – de a világbajnok szerint tulajdonképpen a Ducatin és az Aprilián kívül mindenki más is.

Aki pedig még többet szeretne a MotoGP-ről hallani, az hallgassa meg a Formula Motocast legújabb, szezonbeharangozó epizódját:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: