DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen nem számít könnyű menetre, Perez győzelemre tör Dzsiddában

Átmentené Szaúd-Arábiára is az F1-es szezonnyitón látott formát a Red Bull párosa, de mindketten tudják: más a dzsiddai pálya, mint a bahreini.

Aligha indulhatott volna jobban a Red Bull idénye a Formula-1-ben: Bahreinben az időmérőn és a futamon is kettős sikert aratott a Max Verstappen, Sergio Perez páros. A hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíj helyszíne azonban több szempontból is eltér az évadnyitónak otthont adó pályától: sokkal gyorsabb kanyarokkal tűzdelt a dzsiddai nyomvonal az utcai jellege ellenére is, az aszfaltja viszont kevésbé koptatja a gumikat.

Éppen ezért a másfél hete kényelmesen győzedelmeskedő Verstappen nem számít sétagaloppra Szaúd-Arábiában – ahol reméli, hogy a pályát érintő változtatások javítottak a pálya biztonságán:

f1-verstappen-redbull-bahrein_1



„A nagyszerű bahreini start ellenére sem számítok könnyű menetre Dzsiddában: ez egy teljesen más pálya, az autónak pedig gyorsnak kell lennie. Mindenesetre a nagy tempójú kanyarokkal úgy érzem, erős autónk lehet itt” – idézi a kétszeres vb-győztest a Red Bull előzetes sajtóközleménye. „A pályát érintő változtatások elsősorban a láthatóságot célozták, szóval remélhetőleg javultak a dolgok a pilóták számára, mert egyértelműen veszélyes volt néhány részen. Ez egy nagyon klassz utcai pálya komoly tapadással, szóval mindig élvezem itt a versenyzést.”

 

Perez revánsra vágyik a tavalyi pech után

A csapattárs Perez 2022-ben a pole-pozícióból indulhatott Dzsiddában, ám már a futam első szakaszában elbukta a vezetést, amikor számára a legszerencsétlenebb időpontban kellett beküldeni a safety cart. A mexikói bízik benne, hogy idén visszaadja a sors neki a tavaly elbukott diadalt:

„Meg kell próbálnunk megőrizni a bahreini lendületünket. Nyilvánvalóan sokat fejlődhetünk még, hogy megpróbáljuk jobbá tenni az autónkat. Rengeteg információt gyűjtöttünk az első verseny során, és komoly munka zajlik a színfalak mögött. Érdekes lesz látni, hogyan teljesít mindenki ezen a hétvégén, ez egy nagyon más pálya, mint Bahrein. Várom, hogy visszatérjek ide, ahol pole-t szereztem 2022-ben. Rendkívül balszerencsés voltam tavaly a biztonsági autó időzítésével, miközben vezettem a futamot, szóval remélhetőleg most én következek soron a győzelemmel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: