DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Leclerc kapta az első rajtbüntetést

Itt a szezon első rajtbüntetése: Leclerc 10 hellyel hátrébbról kezdi meg a futamot, miután az autójába már a harmadik vezérlő elektronikát kellett behelyezni.

Kicserélte a Ferrari Charles Leclerc autójában a vezérlő elektronikát, ezért tízhelyes rajtbüntetéssel kezdi a Szaúd-arábiai Nagydíjat. Ez már a harmadik CE egység a 16-os rajtszámú Ferrariban: az elsővel még a bahreini hétvége folyamán támadtak problémák, a második pedig a kiesését okozta. A szabályok értelmében a 23 futamos szezon során ebből az elemből kettőt használhatnak büntetlenül a csapatok – ez a kettő Leclerc számára egy versenyhétvégéig (sem) tartott ki.

leclerc-2022



A Ferrari számára nem alakult jól a szezonnyitó, s azóta sem túl fényesek a Maranellóból érkező hírek: Leclerc olasz sajtóértesülések szerint a bahreini futam után azonnal találkozót kért John Elkann elnöktől, hogy átbeszéljék a helyzetet, egy fontos mérnök elhagyta a csapatot, s Frederic Vasseur csapatfőnök sem elégedett a munkakörülményekkel. Ezekről a témákról is beszéltünk hetente jelentkező hírháttérműsorunk, a Pitwall legutóbbi adásában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: